Gülen: "Sulh hayırdır, hayır sulhtadır"

Güncelleme Tarihi:

Gülen: Sulh hayırdır, hayır sulhtadır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 13:41

İmralı görüşmeleriyle ilgili bir açıklama da Fethullah Gülen'den geldi.

Haberin Devamı

Açıklamasını internet yoluyla yapan Gülen, "Sulh için milli onur, milli gurur ayaklar altına alınmamak kaydıyla, o mefkureye saygı devam ettiği müddetçe bence el de öpülebilir, etek de öpülebilir. Heyet-i İslamiye, heyet-i milliye arasında huzurun temini adına katlanılabilecek her şeye katlanmak lazım. Hayır sulhtadır, sulh her zaman hayırlıdır" dedi.

İŞTE GÜLEN’İN O AÇIKLAMALARI




Gülen, Alevî-Sünnî, Kürt-Türk, Laz-Çerkez... şeklinde bölünüp parçalanmak istenen insanımız arasında sulh temin etmek için de elden gelen her şeyin yapılması, gerekirse kan kusulması ama "kızılcık şerbeti içmiştim" denilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Fethullah Gülen sözlerine şöyle devam etti:
"Bize ters gelen bazı şeyler olabilir; 'Keşke şu görüşme olmasa.. şu anlaşma olmasa.. şu uzlaşma olmasa.. biz Türk milleti.. şöyle onurumuz var, böyle gururumuz var; boyun eğmesek.. bazı şeylere evet demesek' denilebilir. Muhtemel o türlü şeylerle bazı problemler çözülecekse, işte o Hudeybiye Sulhu mülahazasıyla, Hudeybiye Sulhu'ndaki mantık ve muhakemeyle, yapılması gereken şey neyse onu yapmak lazım. Güzergâh emniyetini tehlikeye atmamak lazım. Ülkenin parçalanmasına meydan vermemek lazım. Devletimizin bir devlet-i aliyye olması istikametinde yoluna devam etmesini sağlamak lazım. Devletler muvazenesinde muvazene unsuru olmasını sağlamak lazım. Bu kadar vâridâtı, getirisi olan bir şey karşısında bazen kafamıza uymayan şeylere de katlanabiliriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!