'Güle oynaya getirdik, sonuç otopsi oldu'

Güncelleme Tarihi:

Güle oynaya getirdik, sonuç otopsi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 22:43

GAZİANTEP’te burnundaki kemik nedeniyle nefes almakta güçlük çeken Kübra Özüberk'e (17), Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenesinin ardından, burundaki kıkırdakların alınması için 17 Ocak gününe ameliyat tarihi verildi.

Haberin Devamı

Genç kız, geçen salı günü girdiği ameliyatta kemiğinde oluşan hasardan dolayı beyin kanaması geçirdi ve uyanmadı. Yoğun bakım ünitesine alınan genç kız, dün sabah yaşamını yitirdi. Kızının ihmal sonucu beyin kanaması geçirdiğini öne süren Ümmet Özüberk, ameliyatı yapan doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızının ölümünde ihmali olanların cezalandırılmasını isteyen baba şöyle dedi: “Çocuğumuzu güle oynaya hastaneye getirdik, ama sonuç otopsi oldu. Suç duyurusunda bulundum. Başka canlar yanmasın. Kübra çok akıllı, çok zeki, çok başarılı, hayat dolu bir çocuktu. Gülümü kopardılar benden. Cezalarını çeksinler.” 

BAŞHEKİM: AMELİYATTA İHMAL GÖRMEDİK
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, Kübra'nın burun ameliyatını yapan doktorlarla görüşüp ameliyat notlarını incelediğini belirterek şunları söyledi: “Kübra için hepimiz yastayız ama ihmal kelimesi kabul edilemez. Komplikasyon maalesef her ameliyatın peşine takılan korkunç bir yüzü. Konuyu araştırdım. İhmal ile ilgili bir ipucu bulamadım. Ameliyat notlarımız kayıt altında, herkesle paylaşabiliriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!