GÜLDÜREN PARA AVCISI

Usta yönetmen Martin Scorsese’in ‘en komik filmi’ sayılan, 5 dalda Oscar adayı ‘Para Avcısı’ özellikle Leonardo DiCaprio’nun oyunculuğuyla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Emma Thompson ve Tom Hanks’li Walt Disney filmi ‘Mr. Banks’, mitolojik hikayelerden hoşlananlara “Herkül: Efsane Başlıyor” ve eğlenceli animasyon ‘LOGO Filmi’ haftanın diğer seçenekleri arasında yer alıyor.

Para Avcısı
The Wolf Of Wall Street
Yönetmen: Martin Scorsese
2013/ABD/180’

Usta yönetmen Martin Scorsese’in yönettiği “Para Avcısı”, şebekesiyle birlikte yatırımcıları dolandırarak milyon dolarlardan oluşan devasa bir servet yapan, New York borsa simsarı Jordan Belfort’un tuhaf yükselişinin ve durmak bilmeyen sefa peşindeki hayatının düşüşünün trajikomik hikâyesi. Gerçek bir hikâyeden yola çıkan filmde, özellikle Leonardo DiCaprio ve Matthew McConaughey’in oyunculukları göz dolduruyor. “En İyi Film” başta olmak üzere 5 dalda Oscar adaylığı bulunan Para Avcısı’nın, Scorsese’in en komik filmi olduğu konusunda herkes hemfikir.

Haberin Devamı

Yine yeniden Herkül

Herkül: Efsane Başlıyor
Hercules: The Legend Begins
Yönetmen: Renny Harlin
2013/ABD/99’

Beyazperdede mitoloji sevdası bu kez Herkül’le devam ediyor. Daha önce 100’e yakın filmde karşımıza çıkan, Kraliçe Alcmene’in Zeus’tan olma gayrimeşru oğlu Herkül’ün hikâyesi bu kez bilgisayar nimetlerinden yararlanarak görkemli bir epiğe dönüştürülmüş. Alacakaranlık serisinden hatırlayacağınız Kellan Lutz’un Herkül’ü canlandırdığı filmin yönetmeni, “Zor Ölüm 2”, “Cliffhanger” filmleriyle aksiyonda rüştünü ispatlamış Renny Harlin. Mitolojik hikâye meraklıları kaçırmayacaktır ama beklentinizi yüksek tutmamanızda fayda var.

Mary Poppins kolay yazılmıyor

Mr. Banks
Saving Mr. Banks
Yönetmen: John Lee Hancock
2013/ABD-İngiltere/125’

Disney klasiği “Mary Poppins”in beyazperdeye taşınma hikâyesinin bugüne kadar hiç anlatılmayan perde arkasını ve efsanevi Walt Disney ile yazar P.L. Travers arasındaki neredeyse her şeyi raydan çıkaran hırçın ilişkiyi konu alan film, Emma Thompson ve Tom Hanks’i bir araya getiriyor. Kendini iyi hisset filmi arayanlara önerilir.


LEGO’lardan film olurmuş

LEGO Filmi
The LEGO Movie
Yönetmen: Phil Lord, Chris Miller, Chris McKay

Fragmanı çıktığından beri, sadece LEGO oyuncaklarının olduğu bir filmin nasıl bir şey olacağını sorup duruyorduk. İzleyenlerden duyduklarımıza göre bu soruya yanıt bulabiliyor ve çok eğleniyormuşuz. Kurallara her zaman uyan, ortalama bir LEGO minifigürü olan Emmet’in yanlışlıkla, dünyayı kurtaracak en sıra dışı kişi olarak tanınmasını konu alan film, 3 boyutlu ve sadece Türkçe dublajlı gösterimde.

Haberin Devamı

!f Ankara programı açıklandı

ÖN satışlar gelecek hafta başlıyor ama !f biletleri bitmeden programınızı yapmakta fayda var.
Ankaralı sinemaseverlerin dört gözle beklediği !f Ankara Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin programı bugün açıklanıyor. 27 Şubat-2 Mart 2014 tarihlerinde Cinemaximum Armada’da gerçekleşecek festival, bu yıl da bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini Ankara’ya getiriyor. Festival biletleri gelecek hafta yüzde 10 indirimle ön satışta; !f biletlerinin kısa sürede bittiğini düşünürsek programınızı önceden yapmakta fayda var. Festivalin “Digiturk Galaları” bölümü tabii ki heyecan uyandırıyor: Jude Law’u en sıra dışı rollerinden birinde izleyeceğimiz suç komedisi Dom Hemingway; Locarno’da kadın oyuncu dahil dört ödül birden alan, Atina ve Valladolid’de seyircinin gönlünü kazanıp ödüllere boğulan Short Term 12/Kısa Dönem 12; James McAvoy’u psikopat, seks düşkünü, alkolik ve uyuşturucu bağımlısı bir polis olarak izleyeceğimiz, yeni ‘Trainspotting’ Filth/Pislik; Hollandalı usta Alex van Warmerdam’ın izleyen herkesi şaşkınlığa sürükleyen son yapıtı Borgman/Bela, 6 dalda Oscar adayı Dallas Buyers Club/Sınırsızlar Kulübü, Submarine’den beri sesi soluğu çıkmayan ve ne yapacağını heyecanla beklediğimiz Richard Ayoade’nin ikinci filmi The Double/Öteki, Wong Kar-Wai’nin son filmi The Grandmaster/Büyük Usta, Scarlett Johansson’ı otostop çeken erkekleri yok eden seksi uzaylıyı rolünde izleyeceğimiz Under the Skin/Derinin Altında ve Miyazaki’nin sinemaya vedası The Wind Rises/Rüzgâr Yükseliyor biletleri ilk tükenecek filmler arasında, bizden uyarması! Program ve filmler ilgili detaylı bilgi www.ifistanbul.com’da!

Yazarın Tüm Yazıları