Güldünya ÅŸarkılarının özeti

Töre cinayetine kurban giden Güldünya için yapılan özel albüm, taşıdığı anlamın yanı sıra şık bir arşiv çalışması Türkçe popsever için... Kaçırılmamalı katiyen.

Ve ÅŸimdi sırada: Ãœlkenin önde gelen kadın vokallerinin bir araya geldiÄŸi albüm üzerine tuttuÄŸum bazı notlar, buyrun...Â

1. Nazan Öncel yeni bir şarkı yapmış albüm için. "Leyla" adında. Ama önceki hitlerine o kadar çok benziyor ki, "keşke" dedim Demir Leblebi’yi yeni bir düzenlemeyle söyleseymiş bu albüm için. Daha çok uyardı.

2. Şehrazat da bu albümde söylemesi için Ajda Pekkan’a sıfır yapmış: Kadın Dediğin. Bu da bildik bir Şehrazat şarkısı.

Ama sarıp sarmalamıyor. Aynı "keşke" Ajda Pekkan ve Şehrazat için de geçerli: "Yaz Yaz Yaz" yeni bir düzenlemeyle söylenseydi, daha iyiydi sanki...

3.
Şebnem Ferah "Masum Değiliz"i söyleyerek doğru bir tercih yapmış. Bu şarkıyı rock versiyonuyla dinlemek şahane.

Hatta daha sert olabilirmiÅŸ.

4. Bir başka hoşluk Emel Müftüoğlu’nun "Adım Kadın"ı. 70’lerde Hümeyra’nın seslendirdiği Bora Ayanoğlu bestesi "Adım Kadın"ın hem düzenlemesi hoş (Sinan Akçıl yapmış) hem de Emel’in sakin vokali.

5. Funda Arar ve Zuhal Olcay’ın karşılıklı birbirlerinin şarkılarını söylemeleri çok iyi fikir. Hem "Dünden Sonra" Funda Arar’a hem de "Neyse" Zuhal Olcay’a çok gitmiş. Başka bir tat olmuş.

6. Albümün "esas kız" konumundaki şarkısı "Güldünya"yı şarkı olarak zaten çok beğeniyordum. Sezen Aksu şarkıyı kendine has yorumuyla seslendirmiş ve sürpriz, düzenlemeyi oğlu Mithatcan Özer yapmış. Gayet başarılı.

7. Ne yalan söyleyeyim, "Karar Verdim" şarkısını Nilüfer’in albümündeki düzenlemeyle o kadar çok sevmiyordum. Ama Aylin Aslım’ın elektronik-rock düzenlemeyle söylediği yeni versiyon şarkıyı daha bir parlatmış. Şarkıya yapılan düzenlemenin ne denli önemli olduğu bu şarkının iki farklı versiyonuyla tescillendi herhalde.

Aynur’un "Qumrike"si ise iç acıtıcı. Onu da es geçmeyelim...

Konser de lazım

Sadece bir albümle yetmez.

Bence bu 13 önemli kadın solist, "Güldünya" albümü için yapılacak bir konserde bir kereye mahsus bir araya gelmeli.

Ki biliyorum, böyle bir plan var.

Umarım herkes albüme gösterdiği özeni, disiplini, beraber yapılacak bir "Güldünya" konseri için de gösterir.

Buna ihtiyaç var çünkü.
Yazarın Tüm Yazıları