Gülçin yazıyor

Gülçin TELCİ
Haberin Devamı

Benim favori bankacım

Favori banka Genel Müdürüm istifa etti. 13 yıldır Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü olan Burhan Karaçam ani istifası bankacılık sektöründe bomba tesiri yarattı. Banka patronu Mehmet Emin Karamehmet'in yakın arkadaşı olan Burhan Karaçam geçen gün ani olarak istifa edince bankacılılk sektörü bomba düşmüş gibi sarsıldı. Karaçam'ın istifasının arkasında Çukurova Grubu'yla anlaşmazlığın yattığı söylenmekteydi. Artur Andersan kurucu ortakları arasında bulunan Karaçam, karizmatik kişiliği sayesinde çok popülerdi. Bu sene karısı ona sürpriz yaşgünü partisi verdi.

Yaşgünü partisi Halis ve Alev Komili'nin yalısında 70-80 kişilik yakın çevresiyle verildi. Herkese Burhan Karaçam fotoğraflı birer maske dağıtıldı. Burhan, yalıya geldiğinde davetliler yüzlerine maskelerini taktılar. Burhan salona girince çoçuklar gibi sevindi. 50'nci yaş gününü birlikte kutladık.

İstifasına şok geçirdim. Burhan Karaçam bir işi ucundan tutmaz, o şişe tüm benliği ile sarılır. Kelimenin tam anlamıyla ‘‘perfectyonistir.’’ Yani ‘‘mükemmeliyetçi.’’ Ben kısa zamanda yine kapı gibi bir pozisyona getirileceğine eminim. Burhan Karaçam'a geçmiş olsun diliyorum ve yine ‘‘tutuğu altın olsun’’ diyorum. Karaçam, Yapı Kredi Genel Müdürü olmadan önce Egebank'a genel müdür oldu. Pamukbank'ta ise genel müdür muaviniydi. Sonra da Yapı Kredi'nin başına Mehmet Emin Karamehmet tarafından getirildi. Burhan Karaçam l949 yılında İstanbul'da doğdu. Babası doktordu. Orta eğitimini Tarsus Amerikan Koleji'nde aldı. Lise eğitimi ise Robert Kolej'de yaptı.

ANAP'tan aday manzaraları

MİLLETVEKİLLERİNİN 46'sını ‘‘Toplum değişim istiyor’’ gerekçesiyle liste dışı bırakan Mesut Yılmaz'ın partisinde, şok devam ediyor. ANAP milletvekili listesinde hem ilginçlikler hemde çelişkiler görüldü. Yılmaz kadınlara verdiği sözü tutmadı. ANAP MKYK'da ilk kez Yılmaz'ın adaylarından iki kişiye veryansın edildi. Liste mağduru MKYK üyesi Süleyman Yağcıoğlu gözyaşlarını tutamadı. ANAP'ın olay yaratan listesinin analizi şöyle:

KADININ ADI YOK

Yılmaz'ın ‘‘En az 10 kadın milletvekilini Meclis'e taşıyacağım’’ demesine karşın ANAP'ın seçilebilecek sıralarında yalnızca 5 kadın aday yeraldı. Yıldız Batırbaygil, Sibel Çarmıklı, Nesrin Nas, Lale Aytaman ve Işılay Saygın dışında listelerde adı geçen kadın adayların seçilme şansı bulunmuyor. MKYK üyesi olan ve ön seçimde ön sıralarda yeralan Çarmıklı da beklenenden daha geri sıralara konuldu. Ankara'dan aday gösterilen Yıldız Batırbaygil'in Berna Yılmaz'a, İstanbul'dan aday gösterilen Nesrin Nas'ın ise Mesut Yılmaz'a yakınlığı biliniyor. Yılmaz'ın MKYK üyesi yapmaya çalıştığı Nas, örgütten istenen oyu alamamıştı. Nas, Yılmaz'ın ekonomi danışmanlığını yapıyor.

SUSURLUK ÇELİŞKİSİ

ANAP listesinde başka bir tartışma ise adı çete ile ilişki iddialarına karışan adaylar oldu. Bursa İl Başkanı Mehmet Gedik'in adı çete olaylarına karışan işadamı Erol Evcil'le ilişkisi başına iş açtı ve listede gösterilmedi. Gedik'in, bu gelşmeye tepki gösterdiği ve partiden istifa etmeyi düşündüğünü belirtildi. Gedik'in aday gösterilmemesine karşın, Alattin Çakıcı ile ilişkisi nedeniyle yargılanan ve beraat eden Eyüp Aşık birinci sıradan aday yapıldı.

Yılmaz'ın listesi ANAP tarihinde ilk kez MKYK toplantısında açıktan tepki çekti. Yılmaz'ın listeye koyduğu iki eski bürokrat doğrudan eleştirelere hedef oldu. MKYK üyeleri Ekrem Pakdemirli, Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu, Metin Gürdere, Aydın Ayaydın'ın adaylığına çok ağır ifadelerle karşı çıktılar. ANAP'da bu kadar olmasa da tepki çeken adaylardan biri de Yılmaz'ın yakın arkadaşı Mehmet Ali İrtemçelik oldu. Sungurlu, bu konuda da en ağır eleştiri yapan üye oldu. Sungurlu, ‘‘Bu arkadaşın ne cevheri var da biz bilemiyoruz, bu nedenle bütün bakan ve milletvekili arkadaşlarımızın önüne konmuştur?’’ dedi. Ancak Yılmaz, Ayaydın'ın aksine İrtemçelik'i, ‘‘Benim başdanışmanım ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısıdır’’ diye savundu.

SİYASİ BÜROKRATA CEZA

Yılmaz'ın siyaseten cezalandırdığı bir isim de Toplu Konut İdaresi eski Başkanı Mehmet Kemal Ünsal oldu. Seçim çevresi Samsun'a kaynağı bulunmayan yatırımlar yapan ve bürokrasiden ayrıldığında masanın üzerinde trilyonlarca lira borç bırakarak giden Ünsal, önseçimde ikinci sırada çıkmasına rağmen liste dışı bırakıldı.

Sarıgül'ün gözü Şişli'de

MUSTAFA Sarıgül ile tanışmamızın üstünden en az 17 sene geçti. O milletvekili adaylarının en genciydi. Şimdi Şişli Belediye Başkanı olmak için adaylığını koydu. Benim bildiğim Mustafa Sarıgül’ün eski enerjisi kaldıysa ortalığı tozu dumana katar ve seçimi kazanır. Eskiden, Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik'in yardımcısıydı. Yaşlanınca da artık kendinin başkan adayı oldu. Mustafa Sarıgül, Mahsun Kırmızıgül ile çok iyi anlaşır. Her ikisi de Galatasaray takımını tutarlar. Zaten Mustafa Sarıgül Galatasaray Spor Kulübü'nün de yönetim kurulu üyesidir. Bakalım 18 Nisan’dan sonraki günler Mustafa Sarıgül ve Şişli halkına neler getirecek?



Yazarın Tüm Yazıları