Gülcan Mıngır'a coşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

Gülcan Mıngıra coşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 14:40

AVRUPA Atletizm Şampiyonası'nda 3000 metre engelli finalinde altın madalya kazanan Gülcan Mıngır'ın başarısı, memleketi Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'ne bağlı Döğer Beldesi'nde büyük sevinçle karşılandı.

Haberin Devamı

 Gülcan Mıngır'ın başarısı, beldedeki çocuklara da örnek oldu.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3000 metre engelli finalinde altın madalya kazanan Gülcan Mıngır'ın başarısını, ailesi ve yakınları da televizyondan izledi. Yarışmayı büyük heyecanla televizyonda izleyen aile fertleri, yarışma boyunca bir an olsun yerinde duramadı. Gülcan Mıngır'ın Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandırması, Döğer Beldesi'nde oturan ailesi ve hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.

Ailesi, Gülcan'ın altın madalya kazanmasının ardından eve dev bir Türk bayrağı astı. Telefonlarının hiç susmadığını, her yerden tebrik mesajları aldıklarını anlatan anne Nazike Mıngır, kızının bu başarıya ulaşacağından emin olduğunu söyledi. Gülcan'ın ilköğretim birinci sınıftan beri atletizm ile uğraştığını anlatan anne Mıngır, "Kızım, hiç yerinde oturmazdı, sürekli sağa sola koşardı. Ben başlarda koşmasını istemedim, ancak babası hep destek verdi ve koşmasını istedi. Babası 'Kızım her zaman arkandayım' derdi. Buralara babasının desteğiyle geldi" dedi.

Haberin Devamı

KOŞMASINI İSTEMEDİM

Gülcan'ın ailenin tek kızı olduğunu anlatan anne Nazike Mıngır, "Koşmasını istemiyordum. Tek kızım olduğu için bana işlerde destek vermesini istedim. Bir oğlum, bir kızım var. Oğlum spora meraklı değil, ancak kızım koşmayı çok sevdiği için biz de engel olmadık. Kazanmaya başlayınca biz de heyecanlandık. Şimdi her yarışta sanki biz de onunla koşuyor gibiyiz. Afyon'daki yarışmalarda hep yanında oluyorduk, çok heyecanlanıyorduk, ancak yurt dışına gidince biz oralara gidemedik" diye konuştu.

KALP KRİZİ GEÇİRECEKTİK

Şampiyonada kızlarını izlerken çok heyecanlandıklarını vurgulayan anne Nazike Mıngır, "İzlerken kalp krizi geçirecektik. 'Haydi Gülcanım çabuk Gülcanım' diye televizyonun başında biz de onunla koştuk" dedi. Gülcan'ın kazandığı tüm madalyaları evinde sergileyen anne Nazike Mıngır, madalya müzesini andıran evi de Gülcan'ın desteğiyle yaptığını belirtti. Milli atletin, Döğerli çocukların idolü olduğunu vurgulayan Nazike Mıngır, "Burada tüm çocuklar Gülcan olmak istiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

BİRLİKTE KOŞTUK

Amca Hasan Mıngır ise öz kızı kadar sevdiği Gülcan'a her zaman destek verdiğini söyledi. Gülcan'ın hiçbir zaman sıkıntı yaşamasına izin vermediğini aktaran amca Mıngır, "Koşmasını engellemeye çalışanlara ben engel oldum. Gülcan'la birlikte antrenmanlara gittim. Onunla birlikte gerektiğinde ben de koştum" diye konuştu.

BABA MOBİLYACI, ANNE TARIM İŞÇİŞİ

Baba Hüseyin Mıngır'ın mobilyacılık yaptığını, anne Nazike'nin ise tarım işçisi olduğunu anlatan amca Hasan Mıngır, "Gülcan koşmaya başlayınca biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz, televizyonun başında ne yapacağımız şaşırıyoruz. Gülcan, ailedeki ve beldedeki çocuklara örnek oldu. Çocuklar da Gülcan gibi koşmak istiyor" dedi.

Haberin Devamı

100'ÜN ÜZERİNDE MADALYASI VAR

Gülcan Mıngır'ın yeğeni 8 yaşındaki Sultan Mıngır da halası gibi atlet olmayı istediğini söyledi. Kendisinin de haftada birkaç gün antrenman yaptığını belirten Sultan Mıngır, şimdiden mahalledeki arkadaşlarıyla yarışmaya başladığını kaydetti. Milli atletin evdeki 100'ü aşkın madalyasıyla poz veren yeğenleri, madalya dolu bir ev hayali kurduklarını söyledi.

Gülcan Mıngır'ın kazandığı kupaları ise eski okullarına hediye ettiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!