Gülay’a ilk tokat

Güncelleme Tarihi:

Gülay’a ilk tokat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şişli'de, kamulaştırıldıktan sonra, belediyenin yan kuruluşu olan Şipa A.Ş'ye 13 milyara satılan 450 milyar lira değerindeki arsanın tapusu iptal edildi.

ŞİŞLİ Belediyesi'nin Londra'da yakalanıp, kefaletle serbest bırakılan eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk ve yardımcıları, ilk hukuk darbelerini Piyalepaşa'daki arsa tapusunun iptali ile yaşadılar. Kamulaştırıldıktan sonra, belediyenin yan kuruluşu Şipa A.Ş. tarafından işadamı Mustafa Duran'a 13 milyara satılan, bilirkişi raporuyla 450 milyar lira değerinde olduğu ortaya çıkan Piyalepaşa'daki arsanın tapusu, Şişli 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nce iptal edildi. Hákim Yaşar Gürbüz, kararda ‘‘Arsa değerinin çok altında satılarak, kurum zarara sokulmuştur’’ dedi.

Kurum zarara uğratıldı

Duruşmaya, Şipa A.Ş'nin ve işadamı Duran'ın avukatları katıldı. Hákim Yaşar Gürbüz, tüm delillerin toplandığını belirtip, kararını şöyle açıkladı: ‘‘Arsa-nın Şişli Belediyesi Başkanlığı’ncakurulan Şipa A.Ş'ye verildiği tarihteki değeri akabinde, iki gün sonra arsanın çok cüzi bir farkla satışının yapılması, keşif sırasında satım bedelinin aralarında çok büyük bir değer farkı olduğu görülmüştür. Başkan ve encü-men üyelerinin İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi' ndeki davalarının uzama ihtimali vardır. Bu aşamada kurum zarara uğratılarak, yapılan işlemin iptaline, arsanın Şipa A.Ş'ye devrine karar verildi.’’

Benzin istasyonu iddiası

Şipa A.Ş'den 450 milyar liralık arsayı, 13 milyara satın alan işadamı Mustafa Duran'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın dostu olduğu, Almanya'da şirket işlettiği iddia edildi. Duran'ın belediyenin ‘Yoksullara kömür tevzii’ yeri olarak Şipa'ya devrettiği arsayı benzin istasyonu yapmak amacında olduğu da öne sürüldü. Dönemin Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Canbıçakçı'nın da, arsa yolsuzluğu için, Mustafa Duran'dan bir milyar 200 bin dolar aldığı ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!