'Gül üreticisi desteklenmeli'

Güncelleme Tarihi:

Gül üreticisi desteklenmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 10:54

'Gül üreticisi desteklenmeli'

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şinasi Şemsi Bayraktar'ı ziyaret ederek, Isparta'nın tarımsal gelişiminde önemli rol oynayan gül üreticisinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Isparta Ziraat Odası Başkanı ve Ziraat Odaları Isparta İl Koordinasyon Başkanı Mustahattin Can Selçuk, TZOB Genel Başkanı Şinasi Şemsi Bayraktar'ı Ankara'da ziyaret etti. Mustahattin Can Selçuk, "Isparta'da gül üretimiyle dünya lideri konumundayız. Ancak gül tarımına yeterli destek, prim verilmeyip ihracat konusunda da desteklenmeyince çiftçilerimiz üretimde sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle Isparta'da gül çiçeği üretiminde düşüş görülmektedir. 150 yılı aşan bir üretim geleneğine sahip olan gülcülükte bir borsa olmadığından sıkıntılar yaşanıyor. Yetersiz desteklerle bu günlere ulaşan ve zorluklara karşın üretimi sürdürerek Türkiye'yi dünya lider yapan gül üreticileri acilen desteklenmeli. Doğrudan ürün desteği, ihracat desteği ve değişen iklim koşullarına karşı sigorta desteğiyle üreticinin, üretimi bırakmaması sağlanmalıdır. Sınırlı bir bölgede üretimi yapılan gül çiçeği bir kültür ürünü olarak ele alınmalı ve bu kapsamda devlet desteğine ve korunmasına tabi olmalıdır" dedi.

Selçuk, Isparta'nın tarımsal gelişiminde önemli rol oynayan elma, kiraz, kayısı ve lavanta hakkındaki sorunları da TZOB Genel Başkanı Şinasi Şemsi Bayraktar'a aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!