Gül temalı ‘Güldestan’

Güncelleme Tarihi:

Gül temalı ‘Güldestan’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 15:02

Modern dansın Türkiye’deki tanınan eserlerinden ‘Güldestan’, bugün Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde (ADOB) prömiyer yapacak. Başkent izleyicisi ile ilk kez bulaşacak olan eserin müziklerini Mercan Dede yaptı.

Haberin Devamı

Ünlü sanat yönetmeni ve koreograf Beyhan Murphy'in ‘Güldestan’ isimli müzik ve dans prodüksiyonu, ilk kez Ankara seyircisinin beğenisine sunulacak. Türkiye'de modern dansın en tanınan eserleri arasında yer alan, müziklerini Mercan Dede'nin yaptığı ‘Güldestan’, bugün Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde (ADOB) prömiyer yapacak. Beyhan Murphy, 14 yıl önce Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü projesi olarak provalarını Ankara'da yaptıkları ‘Güldestan’ prodüksiyonuyla ilgili, “Eser, geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. O dönem okuduğum kitap esin verdi. 'Gül insanın sembolü olabilir. Gülden yola çıkabiliriz' diye düşündüm. Böylelikle koreografide yer alan her parçaya 'gül' kelimesi ile başlayan isimler verildi. Güldestan'da hikâyeler birbirine sadece 'gül' teması üzerinden oluşmuş kavramlardan bağlanıyor. Minik minik memleketimden insan manzaraları var. Hepsinin toplandığı ana mesaj ise insanın kendisi. Burada birleşiyor" dedi.
Işık efektleriyle seyirciye görsel bir doyum yaşatacak Güldestan'da, Ankara Modern Dans Topluluğu'ndan 22 dansçı yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!