Gül: 72 milyon insan hayali gerçekleştirmeye hazır

Güncelleme Tarihi:

Gül: 72 milyon insan hayali gerçekleştirmeye hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 11:46

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapacak ülkeyi belirleyecek UEFA İcra Kurulu üyelerine Türkiye adına en üst düzeyde "hazırız" mesajı verdi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde UEFA Yönetim Kurulu'nun oylaması öncesinde diğer aday ülkeler Fransa ve İtalya ile birlikte Türkiye'nin nihai sunumunda konuşan Gül, "Eminim hepiniz ülkemde kökleri çok derine inen güçlü ve canlı bir futbol geleneği olduğunu biliyorsunuz" diyerek, neden Türkiye'nin evsahibi seçilmesi gerektiğini şu ifadelerle anlattı:

"Aday ülkeler içinde henüz dünya ve Avrupa futbol şampiyonası düzenlememiş tek ülke biziz. Dolayısıyla bugün burada çok tarihi bir karar alma fırsatınız var. Böyle bir karar alarak Avrupa ile Türkiye ve Türkiye'nin içinde bulunduğu geniş coğrafyayla Avrupa arasında bir köprü kurma fırsatını yakalayacaksınız."

Gül, "Avrupa futbolunun yeni bir atılım ihtiyacına yürekten inanıyorum. Avrupa şampiyonasının ilk kez kıtanın bu tarafına, batıyla doğuyu, kuzeyle güneyi buluşturan tarafına taşımamız gerekiyor. Gerçekten de Türkiye'nin konumu sadece Avrupa'daki futbol taraftarlarını değil, aynı zamanda Orta Doğu'da, Orta Asya'da ve Kafkasya'daki futbol taraftarlarına da bu turnuvaların faal bir parçası olma fırsatını sunacaktır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, oylarıyla evsahibi ülkeyi belirleyecek UEFA yönetim kurulu üyelerine, "Bu geniş coğrafyadaki 300 milyon gence yeni bir rol modeli olma fırsatını vermek sizin elinizde" dedi.

Gül, "Böylece sporda refah düzeyi, cinsiyeti, dini, etnik kökeni ve fiziksel kabiliyeti ne olursa olsun herkese yer olduğunu göstermiş olacaksınız. Ben inanıyorum ki farklı kültürler, halklar ve ülkeler arasındaki anlayışı geliştirmek, bunu futbol tutkusuyla yapmak ortak bir görevdir" diye konuştu.

Türkiye'de devletin tüm kurumlarından bütün sivil toplum örgütlerine kadar herkesin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası evsahipliği adaylığına büyük destek verdiğini vurgulayan Gül, "Türkiye hazırdır, 72 milyon insan uzun süredir kurduğu hayali gerçekleştirmeye hazırdır" dedi.

Gül, UEFA yönetim kurulu üyelerinden "Avrupa futbolunun geleceğini şekillendirecek muazzam bir adım atmalarını" talep etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması ve Türkiye'nin sunumu salonda uzun süre alkışlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!