Güiza avantajı

GÜİZA’nın Trabzon’daki son dakika golüyle kapatmıştı Fenerbahçe sezonu.. Denizli’de de Güiza’nın ilk dakika golüyle açtı. Yenilenmiş kadrosu ve yeni teknik direktörüyle sarı lacivertli ekip için zor geçmesi beklenen bir deplasmanda bundan daha büyük motivasyon olmazdı aslında.

Şok golün ardından evsahibi takım 30 dakika kadar organize olmakta zorlandı. Bu bölümde Alex’in organizatörlüğündeki Fenerbahçe üç net fırsat yakaladı. Ama son vuruşlardaki başarısızlık farkın artmasını engelledi.
İkinci yarıda da elektriklerin kesildiği bölüme kadar Fenerbahçe yine Alex’in Dos Santos’a verdiği pasla gole çok yaklaştı. Honved maçındaki gibi rahat bir vuruş yaptı genç Brezilyalı ama yine fark ikiye çıkmadı..
Sarı lacivertli ekip gol noktalarında yeterli değildi dün gece. Alex, Deivid ve Gökhan’la gelişen Güiza’yla noktalanan ikinci golün benzeri pozisyonların daha fazla oluşması gerek. Uyum devresini atlatan Güiza’nın goller dışında sürekli alan değiştirmesi ve rakip savunmanın dengesini bozması Daum için önemli avantaj..
Orta sahada Emre ve Cristian da disiplinli oyunları sayesinde bu bölgede rakibe karşı üstünlük kurdular. Oyuna Emre iyi başladı, Cristian devamını getirdi.
* * *
Denizlispor geçen sezonki iskeletini korumuş. Kocaelispor’da iyi işler yapan Erhan Altın hafta boyu takımının hücum oynayacağı yönünde açıklamalar yapmıştı. Denizli’nin niyeti hücumdu ama topu bir türlü tehlikeli bölgede Angelov’la buluşturamadılar.
Erhan Altın ikinci yarıda Güray Vural’ı oyuna sürdü. Sol kanatta Gökhan’ı oldukça zorladı 21 yaşındaki yıldız adayı. 2 yıl önce Amatörler Türkiye Şampiyonası’nda Denizlispor tarafından beğenilip transfer edilmiş. Top kontrolü, dripling yeteneği oldukça iyi. Son hareketlerde kendini geliştirebilir, fiziki olarak daha da güçlenirse Türk futbolu iyi bir oyuncu kazanır..
Yazarın Tüm Yazıları