Güdül leblebisi tarih olmasın

Güncelleme Tarihi:

Güdül leblebisi tarih olmasın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 14:07

Ankara'nın leblebisi ile ünlü ilçesi Güdül'de kalan son leblebi imalatçısı kardeşlerden İsmail Altındağ, Güdül'de kendilerinden sonra imalata devam edecek kimsenin olmadığını belirterek, "Güdül Leblebisi bizimle tarihe gömülmesin, gençlere bu cevheri öğretelim" çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre, Ankara'nın leblebi deposu Güdül'de, zamanında Ankara'nın tüm leblebisini üreten 60 leblebiciden geriye sadece bir ağabey ile kardeşi kaldı. Babalarından teslim aldıkları leblebi imalatçılığını Leblebi Sokak’ta devam ettiren İsmail ve Cengiz Altındağ, şunları söyledi:

Güdül leblebisi tarih olmasın


“Leblebide fabrikasyon üretimin artması sonucunda Güdül'deki imalatçılar ekonomik sıkıntılar sebebiyle kepenk kapatıp Leblebi Sokak'ı terk etti. Fabrikasyon ile daha uygun maliyete üretim arttı ve leblebi satışı yapanlar da bu düşük maliyeti tercih etti. Bir biz kaldık. Biz de zanaatımızı aktaracak genç bulamıyoruz. Güdül'ün meşhur leblebisi bizimle birlikte tarih olursa çok üzülürüz."
Ankara'nın yöresel zenginliklerinin de tanıtımının yapılacağı Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı’na katılacaklarını belirten Altındağ, “Orada meşhur Güdül leblebisini tanıtacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!