Güçlü Türkiye Partisi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Güçlü Türkiye Partisi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2006 13:20

“Güçlü Türkiye Partisi” adıyla yeni bir parti kuruldu.

Haberin Devamı

Partinin Genel Başkanı Tuna Bekleviç, kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Sürmeli Otel'de basın açıklaması yaptı.

“Yasakçı ve baskıcı zihniyet ile bürokratik kurumların anti-demokratik özelliklerinin arttığını, hak ve özgürlüklerin geri plana itildiği” görüşünü savunan Bekleviç, kapsamlı bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bekleviç, bu dönüşüm ihtiyacının “yeni yurttaş kimliğinin tanımlanması, devletin temel görevlerinin yeniden düzenlenmesi ve yeni sivil anayasanın kabulü gibi üç temel alanda cesaret gerektiren demokratik reformlarla” gerçekleştirilebileceğini söyledi. Bekleviç, şunları kaydetti:

“Bu gerekçelerle dönüşümü talep eden yurttaşlarımızı temsil edecek, ulusal değerlerimize evrensellik katarak, Türkiye'yi uluslararası camianın saygın üyeleri arasına taşıma hedefi taşıyan yeni bir siyasi partinin var olması gerektiğini düşünerek, Türkiye siyasi hayatına katılmaya karar verdik. Biz, Türkiye toplumunu meydana getiren tüm yurttaşlarımız ile Türkiye'yi, insan odaklı, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak dönüştürmeyi, dünya devletlerinin özgürlükçü demokrasi, adil bölüşüm ve sürdürülebilir barış arayışlarına bütünleştirici katık sağlayacak seviyeye taşımayı ve ülkemizi uluslararası camianın saygın bir üyesi yapmayı 'ortak gelecek sözleşmesi' olarak kabul ediyoruz.”

Haberin Devamı

Bekleviç, “ortak gelecek sözleşmesi”nin, Türkiyelilerin yeni yurttaş kimliği, etkin devlet anlayışı ve tüm yurttaşların haklarını güvence altına alan sivil anayasa ilkelerini temsil ettiğini ifade etti.

YAŞ ORTALAMASI 27

Partinin sol ve sağ pozisyonlara sahip çıktığını belirten Bekleviç, merkezde bir parti olduklarını söyledi. Bekleviç, partinin kurucularının yaş ortalamasının 27 olduğunu dile getirerek, kendisinin 29 yaşında, bir arkadaşlarının ise henüz 18'inde olduğunu belirtti. Bekleviç, Türkiye'nin “en genç partisi” olduklarını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bekleviç, parti ambleminin neden denizatı olduğunun sorulması üzerine, görüş açısının iyi, temiz ve berrak suda yaşaması nedeniyle olduğunu söyledi. Bekleviç, mesleğinin ne olduğu sorusuna ise “ekonomist” yanıtını verdi. Kulağındaki küpenin anımsatılması üzerine, Bekleviç, küpeyi çıkarıp çıkarmamayı düşündüğünü, ardından da olduğu gibi görünmeyi daha uygun bulduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!