Güçleri yok

FENERBAHÇE anlaşılır gibi değil. Şöyle bakıyorum da takıma, gücü yok. İlk yarıda tek bir pozisyon yok. İleride çoğalamıyorlar ve tehlikeli olamıyorlar. Kondisyon sıkıntısı yaşamadıkları ortada ama ağırlıkları yok. İyi top kullanan bir takıma karşı, çabuk oynayan bir ekibe karşı mücadele ettiler.

Ümit beklenen oyuncular ortada yok. Başta Alex ve Emre. İkisinin de iyi oynamaları şart. O zaman Fenerbahçe de iyi olacak. Emre sahada yok. Alex sürekli geriye oynuyor. Bir defa ara pas verdi o da ikinci yarının ortalarında. Emre pır pır koşuyor ama ayakta kalamıyor. Hep yerde.

F.Bahçe evinde oynamasına rağmen etkili olamıyor. Santrforunu kullanamıyor. Güiza’yı pozisyona sokamıyor. Bunun yanısıra topu da kullanamıyorlar. Sürekli geriye oynuyorlar.

Koca takıma bakıyorsunuz oynayan üç kişi var. Başta Gökhan. Edu ve Lugano’nun sürekli kademesine girdi, tehlikeleri önledi. Bir de sağ taraftan akın yapmaya çalıştı. Çocuğa yardım eden yok. Diğerleri Selçuk ve Maldonado. Bütün yük ikisinin üzerinde. Muhteşem ve mükemmeldiler. Mücadele hırslarıyla ayakta kaldılar. Ama o kadar. Üç kişiyle Fenerbahçe ne yapar? Korner ve frikik bile atamıyorlar. Üstelik duran topları en iyi kullanan adamlar var bu takımda. Ama o topu bir türlü kaldıramıyorlar. Barajda kalıyor veya rakibe çarpıyor, kafalarına gidiyor.

Geçen sezonu bırak

Fenerbahçe’nin eksiği çok. Hem oyun anlayışı, hem de kalite olarak çok aşağıdalar. Dinamo Kiev oyunun başında Edu’nun hatasından net bir pozisyon buldu o kadar.

Hala geçen seneki takımı konuşuyorlar. O takım artık sahada yok. İki takım arasında dağlar kadar fark var. Bir kere oyuncular aynı değil, hoca aynı değil. Bazı maçlarda geçen sene şansı da yanındaydı Fenerbahçe’nin başarılı oldu. Bu sene o da yok.

F.Bahçe zannedildiği gibi güçlü bir takım değil. Hızlı oynayamıyorlar. Kötü bir takım yapılmış. Bütün problem burada. Yedekten gelip, oyunu değiştirecek bir tek isim yok. Bu takımı ateşlerse seyircisi ateşler ama onlara da umut veren bir takım yok sahada.

Her türlü imkan var. Paramız var diyorlar. Kurdukları takıma bak. Deplasmanı geçtim. Fenerbahçe evinde de bir şey oynamıyor. Bir puanla yetiniyor. Fenerbahçe için iyi şeyler söylemek çok zor.
Yazarın Tüm Yazıları