Gucci, moda devi Yves Saint Laurent'i alıyor

Güncelleme Tarihi:

Gucci, moda devi Yves Saint Laurenti alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

GUCCI Grubu, Londra'daki Yönetim Kurulu toplantısında erkek giyiminin ünlü markası Fransız Yves Saint Laurent'i almaya karar verdi. Moda dünyasının en büyük satışının hafta sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor. Satış anlaşmasıyla ortaya çıkacak bu sosyete giyim devinin dünya lideri LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA ile rekabet edeceği sanılıyor.

Gucci'ye göre Yves Saint Laurent'in 68 yaşındaki Pierre Berge'nin konumu hála çözümlenmiş değil. Yves Saint Laurent'in kardeş şirketleri ve onların diğer şirketlerdeki hisseleri de Gucci'ye geçeceği için satışın zaman alacağı sanılıyor. Moda dünyasındaki bu finansal manevranın arkasında LVMH Başkanı Domenico De Sole'ye meydan okuyan Gucci'nin Başkanı Tom Ford bulunuyor. Ford, Gucci modasınının doğmasında orkestra şefi ve karizmatik tasarımcı olarak tanınıyor.

BERGE'NİN HİSSELERİ

Yves Saint Laurent hazır giyimden elini ayağını çekmesine karşın, sektördeki ağırlığını sürdürdü. Yves Saint Laurent'in yan organizasyonu olan Mr Berge, bütün işleri yürütüyordu. Mr Berge yetkilileri Fransız basınına, iş anlaşmasının kendilerine Gucci'ye yapılacak satışa karşı veto hakkı tanıdığını öne sürdü. Mr Berge'in bu satışa ‘‘evet’’ demek için 1 milyar Fransız Frankı istediği söyleniyor.

Avrupa sosyete modasında, hisse ele geçirmek, şirket yutmak ya da şirket evlilikleri sürekli gündemi ısıtan bir konu. Geçen hafta içinde Calvin Klein da uzun dönem stratejisi gereği şirket evliliği yapabileceğini öne sürmüştü. Deri giyiminde ünlü İtalyan şirketi Fendi de Patrizio Bertelli ile flört ediyordu. Fendi, 1999'da 409 milyon dolarlık bir gelir öngörüyor. Aksesuarda sektörünün böyle kazançlı olması moda devlerini Fendi'yi cezip kılıyor. Louis Vuitton, Prada ve Gucci da kazançlarının yüzde 40'nı aksesuar satışlarından elde ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!