Guardiola'yı yıkan türk: Erdal Öztürk

Güncelleme Tarihi:

Guardiolayı yıkan türk: Erdal Öztürk
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 09:49

Berlin doÄŸumlu Erdal Öztürk, futbola 6 yaşında baÅŸladı. Tüm hayatını futbola endeksleyen Erdal, daha 15 yaşındayken bu hayalini gerçekleÅŸtirmek için Hoffenheim’a taşındı.Â

Haberin Devamı

Hoffenheim U17’de gösterdiği performansla Hertha Berlin’in dikkatini çeken futbolcu, kusursuz tekniği, sol ayağını kullanma becerisi ve oyun görüşüyle kısa sürede takımın öne çıkanlarından olmayı başardı. Burada 1 yıl geçiren Erdal, her oynadığı maç Bundesliga ekiplerinin gözüne girmeyi başardı.

Başta onu bırakan eski takımı Hoffenheim olmak üzere Werder Bremen, Dortmund ve Wolfsburg gibi devler Erdal’ı kadrolarına katmak için kıyasıya bir rekabetin içine girdiler. Ancak onun gönlü kendisine kapılarını açan Hoffenheim’daydı. Ve Erdal çok düşünmeden yuvaya geri döndü.
İlk maçında City’i yıktı.

Kulübün alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra Hoffenheim II’ye kadar yükselen Erdal Öztürk, geçtiğimiz sezon sonunda Bavyera ekibi Bayern Münih’in yolunu tuttu. Pek çok futbolseverin adını bile duymadığı Erdal’a, Manchester City maçında şans veren Carlo Ancelotti bu tercihinde haksız çıkmadı.
Erdal, maçın 75.dakikasında attığı golle Guardiola’ya yeni macerasındaki ilk mağlubiyeti tattıran oyuncu oldu. Bir yeteneği daha Almanlara kaptırdık!

Milli takım konusunda da yalnız bırakılan Erdal, kaybettiğimiz bir başka yetenek olarak dikkat çekiyor. Türkiye U15 ve U16 takımlarında forma giyen Erdal, hocaların kendisini görmezden gelmeleri üzerine milli takımı bıraktı. Ancak yetiştiği topraklar onu kazanmakta kararlıydı ve Erdal’ı kısa sürede Alman Milli Takımı’na aldılar.

ERDAL ÖZTÜRK’ÜN İSTATİSTİKLERİ

Maç: 115
Gol: 22
Asist: 12

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!