Guardiola'nın beden dili!

Güncelleme Tarihi:

Guardiolanın beden dili
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 10:26

Bayern Münih teknik direktörü Pep Guardiola… Kendine has tarzı, Barcelona ile başlattığı uzay futbolu çağını Bayern’de de sürdürmesi,  saha kenarında yaptığı birbirinden farklı jestleri, mimikleri ve el hareketleriyle gündemden hiç düşmüyor.

Haberin Devamı

Son olarak oynadıkları ve 0-0 sona eren Borussia Dortmund karşılaşması ise Guardiola açısından oldukça farklıydı. 90 dakika boyunca yerinde hiç durmayan, sürekli oyuncularıyla iletişim halinde olan başarılı teknik adam hareketleriyle ne anlatmak istiyordu. 

İşte Guardiola'nın işaret dili ve anlatmak istedikleri;
1.Guardiola, maç boyunca oyuncularının kanatları kullanmasını istiyor. Özellikle topu alan savunma oyuncularının, kanatlarda yer alan Robben, Costa ve Ribery’e pas atmasını isteyen Guardiola’nın bu hareketlerini “Orta Avrupalı futbolcular” anlamakta zorlanıyor.

Guardiolanın beden dili

2.Tipik Guardiola! Karşılaşmayı an ve an yaşayan teknik adam pas ve koşu yollarını düzeltiyor. Bunun için saha içine girerek kendine ayrılan alanı ihlal etmekten çekinmiyor.

Guardiolanın beden dili

3.Taktik değişimi! Guardiola maç sırasında futbolcularına İspanyolca olarak 5 anlamına gelen “Cinco” diye sesleniyor.  Ardından Bayern Münih beş oyuncuyla savunmaya geçiyor.

Guardiolanın beden dili

4. Kısa mola! Oyunun durduğu anlar Guardiola için çok önemli. Karşılaşmanın durduğu sırada ya da bir oyuncunun tedavisi esnasında yerine dönen Guardiola burada biraz dinleniyor. Maçın yeniden başlamasıyla birlikte enerjik bir şekilde yeniden saha kenarına fırlıyor.

Guardiolanın beden dili

5. Daha çok enerji. Guardiola çizgi üzerinde sürekli olarak sağa sola koşuyor. Ellerini çırpıyor. Ve takımının temposunu artırmasını isteyerek rakip üzerinde daha çok baskı kurmasını istiyor.

Guardiolanın beden dili

6. Oyuncu değişikliği. Sağlık görevlilerinin oyuncularını tedavi ettiği sırada Guardiola yapacağı değişikliği belirleyerek oyuncusunu saha kenarına gönderiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!