Guardiola ve Rodgers'in yükselişleri de böyle oldu

Güncelleme Tarihi:

Guardiola ve Rodgersin yükselişleri de böyle oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 00:15

İsmail Kartal tartışılıyor. Getiriliş şekli ve planları masaya yatırılıyor. Ancak, dünyada iki örnek var ki F.Bahçe’nin yeni hocası için umutlu bakmamızı sağlıyor. Barça efsanesi Guardiola ve Liverpool’a hayat veren Rodgers.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE teknik direktörü İsmail Kartal’ın göreve başlama şekli tartışmaları da beraberinde getirdi. Aykut Kocaman ve Ersun Yanal’ın yardımcılıklarını yapan Kartal’ın başarılı olup olamayacağı erken tartışma konusu oldu. Dünyadaki önemli örnekler ise Fenerbahçe için umut ışığı. Almanya’yı Dünya Kupası’nda zafere taşıyan Löw’ün yakın arkadaşı olan Kartal, bir dönem Panzerlerin çalışmalarını yakından izleyerek hazırladığı 60 sayfalık raporla benzer bir çalışma sistemini Fenerbahçe’ye getirir mi, bakacağız. Ancak iki örnek var ki, Kartal için umutlu bakmamıza neden oluyor.

BARÇA DEVRİMİ
PEP Guardiola, Barcelona B takımını çalıştırırken bir gün A takımıyla yapacaklarını çok önceden planladı. Guardiola, kendi projelerini hazırlarken başarılı teknik adam Marcelo Bielsa’dan da tavsiyeler aldı. Guardiola, Rijkaard dönemi sona erip sürpriz bir biçimde Barcelona’nın başına getirildiğinde kimse onun başarılı olacağını ve dünya futbolunun çehresini değiştirebileceğini düşünmüyordu. Ancak Guardiola, Barcelona ile bir sezonda 6 kupa ve sayısız başarıya imza attı, kendini kanıtladı...

Haberin Devamı

RODGERS’IN MANİFESTOSU
BRENDAN Rodgers, Haziran 2012’de Liverpool’un başına geçtiğinde kulübe 180 sayfalık bir proje sundu. Projenin tamamı Liverpool’u eski ve güçlü günlerine geri döndürmek üzerine kuruluydu. Liverpool’un başarı için “kültür, felsefe ve oyun planına” ihtiyaç duyduğunu anlatan Rodgers, takıma şampiyonluk tattıramamasına rağmen yıllardır eksik olan heyecanı ve kazanma arzusunu yeniden aşıladı. Bu iki veri ışığında gözlerimiz yeni sezonda İsmail Kartal’ın üzerinde olacak...

GÜNÜN SORUSU

iSMAiL KARTAL NE YAPAR ?

İlker YASİN

Aziz Yıldırım’ın yardımcısı olacak!

F.BAHÇE’nin hocalığını Aziz Yıldırım yapacak. İsmail Kartal ise onun yardımcılığını üstlenecek. Kartal, iyi F.Bahçeli ama F.Bahçe’nin teknik direktörü sadece bir teknik direktör değildir. O aynı zamanda iyi bir iletişimci, mentör, planlamacı ve bir takım başka özellikleri de taşımalı. Şu an Kartal’ın bu deneyimi yok. İşte Yıldırım, bütün bunları kendisi yapacak Kartal da takımı antre edecek.

Ercan SAATÇİ

Haberin Devamı

Kulüp kimyasını gayet iyi bilir

UZUN yıllardır Fenerbahçe’de yardımcı hoca. Takımı çok iyi tanıyor. Oyuncular da seviyor. Çeşitli hocalarla çalıştı ve hepsinden de eminim ki bir çok şey almıştır. İyi bir Fenerbahçelidir ve kulüp kimyasını gayet iyi bilir. Aziz Yıldırım açısından da polemik çıkarmayacak bir hocadır. Yıldırım, yönettiği her şeye müdahil olmayı seven bir karaktere sahip. Kartal ile abi kardeş ilişkisi vardır. Müdahale ederse de Kartal, “Hayır” demez.

Kenan BAŞARAN

Profili düşük bir hoca ama...

DENİZLİ, Daum, Zico, Kocaman ve Yanal... Hepsi de Fenerbahçe’yi şampiyon yaptı ama Aziz Yıldırım, her defasında esasında takımı kendisinin şampiyon yaptığını söyledi. İsmail Kartal, alınmasın ama yeni dönem aynı zamanda Yıldırım’ın da iyi bir teknik direktör olup olmadığını bize gösterecek. Diğer yandan Kartal’ın tercih şansı yoktu çünkü bir daha ona böyle bir şans gelmeyebilirdi. Kağıt üzerinde profili düşük bir hoca ile yola çıkıldı.

Uğur VARDAN

Haberin Devamı

Avantajı başkanı çok iyi tanıması

İSMAİL Kartal’ın en büyük avantajı takımı, camiayı ama ondan öte Aziz Yıldırım’ı çok iyi (!) tanımasıdır... Tek bir soru işareti vardır kafalarda, daha önce bu denli üst düzeyde bir sınav vermemiştir ama yüzmeyi bilmek için de bu sulara bir an önce açılması gerekiyordu. Bu denizin Fenerbahçe olması kendi kariyeri açısından büyük bir şanstır. Bizdeki ‘Büyük’ camialar önce kendi evlatlarını yer, umarım Kartal’ın serüveni uzun soluklu olur.

Muhabir gözüyle

Süleyman ARAT

AYKUT Kocaman ve Ersun Yanal’ın yardımcısı olarak antrenmanlarda ve kulübede izlediğim İsmail Kartal futbolcular, teknik adamlar ve basın tarafından çok sevilen bir isim. Futbolcular onu bir hocadan çok, ağabey gibi görüyor. Futbolcularla kurduğu sevgi bağı teknik adamlığı döneminde en büyük kozu olacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!