GTO'nun çağrısı yanıt buldu

Güncelleme Tarihi:

GTOnun çağrısı yanıt buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 14:29

GTO'nun çağrısı yanıt buldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- TİCARİ hayattaki aksaklık ve sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerilerini hazırladığı raporlarla ilgililere ileten Gaziantep Ticaret Odası’nın bir çağrısı daha olumlu yanıt buldu.
GTO’nun son ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği “GTO Perspektif” raporunda dövize endeksli kira uygulamalarının yarattığı sıkıntılara yönelik önerdiği yasal düzenleme Resmî Gazete’de yayımlandı.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım şunları kaydetti:
“Oda olarak önceliğimiz üyelerimizin ticari faaliyetlerini gerçekleştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmektir. Bunun için yaşanan ekonomik gelişmeleri, kent gündemini ve üyelerimizin faaliyet alanlarına ilişkin sorunları çözüm önerileri ile birlikte ‘GTO Perspektif’ raporlarımızda değerlendiriyor, ilgililere iletiyor ve takip ediyoruz. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Gaziantep’in ticari alanda en büyük çatı kuruluşu olarak üyelerimizin sesi olmaya çalışıyoruz. Son hazırladığımız raporda da özellikle alışveriş merkezlerinde bulunan işyerlerine ait kira sözleşmelerinin döviz üzerinden yapılmasının yükselen kurlar karşısında işyeri sahiplerini ve kiracıları büyük sıkıntıya soktuğunu dile getirerek kira sözleşmelerinin TL üzerinden veya sabit kurla yapılması için yasal düzenleme getirilmesini önerdik. Konuyla ilgili olarak ‘32 Sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlandı. Buna göre; menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde bedeller döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. Konuyu hemen gündemine alarak değerlendiren ve sonuca ulaştıran hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!