GTO heyeti, ANUGA'da

Güncelleme Tarihi:

GTO heyeti, ANUGAda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 10:20

GTO heyeti, ANUGA'da

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) 40 kişilik heyetle dünyanın en büyük gıda fuarı olan ANUGA Gıda Fuarı'nı ziyaret etti.
7-11Ekim 2017 tarihlerinde Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen ANUGA Gıda Fuarı için GTO tarafından KOSGEB destekli ziyaret programı düzenlendi. Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan gıda sektörü temsilcileri,  düzenlenen program kapsamında sektördeki global gelişmeleri yakından inceleme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakaladı. ANUGA Gıda Fuarı’nda incelemelerde bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu başkanlığındaki heyet aynı zamanda, Köln Ticaret ve Sanayi Odası ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) ile ortak bir toplantı gerçekleştirerek karşılıklı işbirliği fırsatlarını konuştu.
TD-IHK Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çakır’ın Almanya gıda sektörü ve Oda faaliyetleri hakkında bilgi verdiği toplantıda,  GTO Başkan Yardımcısı Güllüoğlu’da Gaziantep ekonomisi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.  Türkiye-Almanya ilişkileri, vize sorunu, gıda firmaları ile işbirliklerinin de görüşüldüğü toplantı sonrasında heyet katılımcısı firma temsilcileri TD-IHK üyeleriyle ikili görüşme yaptı.
Fuar ziyaretine ilişkin bir değerlendirme yapan Güllüoğlu, "Üyelerimizin sektörleri ile ilgili gelişmeleri küresel düzeyde takip edebilmeleri için çalışıyoruz. Ticari faaliyetlerini ve üretimlerini küresel gelişmelere adapte edebilmeleri, yeni ticari potansiyeller yaratabilmeleri amacıyla Oda olarak, bu tür inceleme iş seyahatlerini destekliyoruz. Meslek Komitelerimizin talepleri doğrultusunda heyet programları düzenliyoruz. Çünkü gidilen bölgelerde ticarete başlanması, hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı olarak geri dönmektedir" şeklinde konuştu.
Gaziantep gıda sektöründeki 40 firmanın yer aldığı heyete,  GTO Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu’nun yanı sıra GTO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özgüler’de eşlik etti. Fuarın büyüklüğüne ve sektör açısından önemine değinen Özgüler, bu Fuarı Oda olarak yakından takip ettiklerini ve ANUGA ve SIAL olarak dönüşümlü gerçekleşen Fuarlara, her yıl heyet düzenlediklerini ifade etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!