GTO Başkanlarından 8 Mart kutlaması

Güncelleme Tarihi:

GTO Başkanlarından 8 Mart kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 16:58

GTO Başkanlarından 8 Mart kutlaması

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA) - GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, ülkelerin geleceğinde kadınların önemli yer tuttuğunu ifade ederek, “Bireylerin yetişmesinde hiç şüphesiz annenin rolü büyüktür. Bu nedenle kadına değer veren toplumlar daha hızlı gelişmektedir” dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayımladıkları mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geride kalmaya mahkûmdur' sözünü hatırlatan Hıdıroğlu ve Konukoğlu, "Kadınlarımız ekonominin, sosyal ve kültürel gelişimin, daha müreffeh ve mutlu bir yaşamın itici gücüdür. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi eğer kadınlar geri planda kalırsa toplum olarak hayatın her alanında geri kalınır. O nedenle topluma düşen görev, kadınları desteklemek ve önlerindeki engelleri kaldırmaktır" dedi.
Kadınların hayatın her alanında varlığının artmaya başladığını bunun da Türkiye’nin geleceği adına olumlu bir gelişme olduğunu belirten GTO Başkanları yayımladıkları mesajda şu görüşlere yer verdiler:
“Kadınların toplumda hak ettikleri saygın yeri alması, bireysel haklarına sahip çıkmaları ve yaşadıkları sorunların çözümünde etkin rol almaları bakımından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü önemli bir farkındalık oluşturmaktadır. Yine, 8 Mart tarihi tüm dünyada kadınların, daha fazla eşitlik ve daha huzurlu yaşam taleplerini dile getirdiği, üretime daha fazla katıldığı, bir kadın olmanın ötesinde insan olarak daha fazla saygı görmek istedikleri, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledikleri günün tarihi bir özetidir. Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığımız için erkeğinin yanında cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyet ile birlikte toplumsal yaşamdaki yerini güçlendirmiştir. Ülkemizde Cumhuriyetin odak noktasında yer alan kadınlar, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti kadına dünyadaki birçok medeni ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanımış, genç cumhuriyetimiz 1930’lu yıllardan itibaren kadın mühendisler, bilim insanları, öğretmenler, avukatlar ve doktorlar yetiştirmiştir. Türkiye Cumhuriyetini bugün bulunduğu yere getiren de işte o çalışkan ve idealist insanların özverili çalışmaları ve gayretleridir. Bugün toplumumuzun daha müreffeh bir yaşam standardına kavuşması için kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasi hayatın her alanında daha fazla yer almasını sağlamalıyız. Omuzlarına yüklenen ağır sorumluluklardan hiçbir zaman yılmamış olan kadınlarımızın, bu ülkenin erkekleri ile omuz omuza ülkemizin gelişmesinde söz sahibi olmalarını desteklemeliyiz. Bu duygularla özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, anne ve babaların kız çocuklarımızın eğitimine gereken önemi vermelerini, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanda daha da yüksek düzeyde yer almaları amacıyla yapılan her türlü çalışmanın artarak devam etmesini temenni ediyoruz.''
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!