GTO Başkanı Yıldırım'dan ihracat değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

GTO Başkanı Yıldırımdan ihracat değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 16:40

GTO Başkanı Yıldırım'dan ihracat değerlendirmesi

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat verilerine göre Gaziantep, Ağustos ayında 517 milyon 190 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2018 yılının Ocak-Ağustos döneminde gerçekleşen 4 milyar 419 milyon 959 bin dolarlık ihracatla Gaziantep, en çok ihracat yapan 10 kent sıralamasında 6. sıradaki yerini korudu. Gaziantep’in Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in ihracat hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ve ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen yıl sonu için belirlenen hedeflere ulaşacağını söyledi.
Ağustos ayında 9 günlük bayram tatili olmasına rağmen yüksek bir ihracat rakamı yakalayan Gaziantep en fazla ihracat yapan 6'ncı il olmayı sürdürdü.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Ağustos ayı ihracat verilerini değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Bizlere düşen katma değeri yüksek üretime, istihdama, ihracata yönelik çalışmalara odaklanmak ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktır. Ülke olarak ekonomik saldırılarla karşı karşıyayız. Şartlar ne olursa olsun ihracatını artırmak için gecesini gündüzüne katan ihracatçılarımızı özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.
 Gaziantep’in Ağustos ayı ihracatını yılın ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 arttırdığını vurgulayan GTO Yönetim Kurulu başkanı Yıldırım, “Ülkemiz zor dönemlerden geçiyor. Bu zor günlerin atlatılmasında hepimizin üzerine büyük görevler düşüyor. El birliğiyle eğitime, üretime ve ihracata odaklanmalıyız. Kent olarak yeni üretim modelleri benimsemeli, mevcut pazarların yanı sıra yeni pazarlara açılarak pazarlarımızı çeşitlendirmeliyiz. Zorlukların üstesinden gelmenin yolu budur” şeklinde konuştu.
 Gaziantep iş dünyasını ve ihracatçıları özverili çalışmalarından dolayı tebrik eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, Ağustos ayı ihracatına yönelik yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:
“Gaziantep’in en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında Irak, Suudi Arabistan, ABD, Rusya, Almanya, İngiltere, Suriye, İran ve İtalya geliyor. En çok ihracat yaptığımız ülkelere baktığımızda Ortadoğu ve Avrupa Birliği ülkeleri ön sıralarda yer alıyor. Hedefimiz yıl sonunda en çok ihracat yapan ilk beş kentten biri olmak. Dünya büyük bir pazar. Bizim mevcut pazarlara hâkim olmamızın yanında yeni pazarlara ulaşmamız şart. Mevcut pazarlarımıza yeni pazarlar ekleyerek ihracatımızı arttırmalıyız. 2023 ihracat hedefimize ulaşmak için kurumsal kapasitelerimizi artırarak yatırımlarımızı genişletmeliyiz. Büyümenin ve gelişmenin yolu üretmekten, ürettiğini dünyaya tanıtmaktan ve pazarlamaktan geçiyor. Ürettikçe daha çok büyüyeceğiz. İş dünyası olarak ülkemiz ve milletimiz için daha çok çalışarak bu günleri de atlatıp ülkemizi büyük hedeflerine ulaştıracağız. Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak önemli kentlerin başında Gaziantep gelmektedir. Gaziantep coğrafi konumu, ticari ve sınai alt yapısı, gelişen turizmi ile ülke ekonomisinde adından söz ettirmektedir. İş dünyası olarak bizlere düşen memleketimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktır. Ülkemiz ve Gaziantep’in adını dünyanın her köşesinde duyuran ihracatçılarımıza ve ihracatımızın artışına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!