GTB'den 'MEYBEM' atağı

Güncelleme Tarihi:

GTBden MEYBEM atağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 14:33

GTB'den 'MEYBEM' atağı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Borsası (GTB), Türkiye’de borsalar arasında bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) ile iş birliği protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren çalışanlar meslek yeterlilik belgesi sınavları için GTB’ye başvuruda bulunabilecek. TOBB bünyesinde kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen, TOBB MEYBEM 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' sınavları Gaziantep’te GTB iş birliği ile gerçekleştirilecek.
GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, Gaziantep Ticaret Borsası ve TOBB MEYBEM A.Ş arasında iş birliği protokolü imzalandığını belirterek, gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi almak için borsaya başvuruda bulunabileceğini ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli meslek gruplarında bulunan toplam 81 meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almanın zorunlu hale getirildiğini kaydeden Bayram, söz konusu mesleklerde yeterlilik belgesi olmayan kişileri çalıştıran işverenlere, kişi başı ve çalışılan her ay üzerinden idari para cezası uygulandığını anımsattı.
Gıda, tarım ve hayvancılık gibi sektörlerde ürün imalatını gerçekleştiren meslek gruplarının da bu kapsamda yer aldığına dikkat çeken Bayram “Bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerimizin herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmaması için çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi başvurusunda bulunması gerekiyor. Bu konuda sınav ve belgelendirme taleplerini almaya başladık. TOBB MEYBEM ve borsamız iş birliğiyle şehrimizde gerçekleştirilecek olan uygulamalı sınavlarda başarılı olan katılımcılar “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaklar” dedi.
Mesleki Yeterlilik Belgeli çalışan istihdam eden firmaların çeşitli istihdam teşviklerinden faydalandığını dile getiren Bayram, sağlanan teşviklerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"İş veren mevcut çalışanı mesleki yeterlilik belgesi aldığı taktirde firması SGK işveren prim teşvikinden 12 ay boyunca yararlanmakta. Ayrıca işverenin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olan yeni bir çalışanı istihdam etmesi durumunda ise firma SGK işveren prim teşvikinden 54 aya kadar yararlanabilmekte."
GTB’nin, TOBB MEYBEM’le Türkiye’de iş birliğine imza atan ilk borsa olduğunu vurgulayan Bayram, bu iş birliğini önümüzdeki dönemlerde daha da geliştirerek sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!