GTB'de iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Güncelleme Tarihi:

GTBde iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:01

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği" konularında eğitim programı düzenledi.
GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İş Güvenliği Uzmanı Mehtap Korkmaz, iş kazalarının temel nedenleri ve iş sağlığında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.
İş güvenliği ve sağlığı çalışmalarının üç temel ana gayesi olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Bunları çalışanın korunması, işletmenin korunması ve üretimle kalitenin artırılması olarak değerlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.
İş kazalarının yüzde 98'nin insan kaynaklı hatalardan meydana geldiğini belirten Korkmaz, kazaların genellikle mesai başladıktan sonraki ilk iki saat içerisinde veya mesai sonlarına doğru yaşandığını kaydetti.
Türkiye'de ortalama her 6 dakikada bir farklı iş gruplarında, çeşitli nedenlere bağlı iş kazalarının oluştuğunu ifade eden Korkmaz, iş kazalarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi.
İş kazaları ve meslek hastalıklarında çalışanlara önemli yükümlülüklerin düştüğünü kaydeden Korkmaz, "Bu sorumlulukları, işini özenle yapmak, tedbirlere riayet etmek, eğitimlere katılmak, kuralları öğrenmek, işverenin talimatlarına uymak, olumsuzlukları bildirmek ve rekabet etmemek gibi ana başlıklar altında toplayabiliriz" dedi.
Korkmaz, eğitimi sonunda ayrıca fesih bildirimi ve ihbar süreleri hakkında da bilgiler verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!