GSS primlerine zam geldi! GSS borç sorgulama

Güncelleme Tarihi:

GSS primlerine zam geldi GSS borç sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 10:41

Asgari ücrette yapılan artış sonrasında birbiri ardına gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerine zam geldi.

Haberin Devamı

4. torba tasarısının maliyeti mecliste görüşülmeye başlandı. AKP tarafından 1 Kasım Genel Seçimlerine giderken verilen vaadlerin bir kısmı bu tasarıda görüşüldü. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada tekrar çalışmaya başlayan BAĞKUR emeklisinden prim kesintisi alınmayacağı belirtilirken, üniversiteden mezun olan gençlerin ise 2 yıl süreyle sağlık desteğinden yararlanacağı bilgisi verildi. Ancak bunun yanı sıra GSS primlerine de zam geldi. GSS prim ödeyenler Şubat ayı itibariyle %30 daha fazla ödeme yapacak.

GSS PRİMİNE %30 ZAM!

Ocak ayı itibariyle 949 liradan 1300 liraya çıkan asgari maaşın ardından GSS primine de zam geldi. %30 zamlanan GSS primlerinde geçtiğimiz sene 50 lira ödeyenler 65, 152 lira ödeyenler 197, 305 lira ödeyenler 395 lira ödeyecek.

Haberin Devamı

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen, ancak çalışmayan ve isteğe bağlı olarak prim ödeyen vatandaşlar Şubat ayıyla beraber %30 daha fazla prim ödemek zorunda kalacak.

KİŞİ BAŞI GELİR 549 LİRANIN ALTINDA KALANLARIN PRİMLERİ DEVLETTEN

Aile içinde kişi başına düşen gelir miktarının 549 lira ve altında olması durumda, o vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanmaları için primleri devlet tarafından ödenecek.

GSS primlerine zam geldi GSS borç sorgulama

GSS PRİM BORCU SORGULAMA

e-Devlet kapısı üzerinden GSS prim borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Bunun için ‘www.turkiye.gov.tr’ web sitesine giderek şifrenizle giriş yapmanı gerekmektedir. Sonrasında ise ‘www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu’ bağlantısından GSS borcunuzun dökümünü görebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!