GSS prim borcu yapılandırmasında son gün 2 Ocak

Güncelleme Tarihi:

GSS prim borcu yapılandırmasında son gün 2 Ocak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 17:14

GSS prim borcu yapılandırmasında son gün 2 Ocak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanların borçlarını yapılandırarak ödeme başvurusunda bulunmaları için son günün 2 Ocak 2017 olduğunu anımsattı.

SGK İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''23.08.2016 Tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanunla Genel Sağlık Sigortası kapsamında 2016 Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borcu olanların, gecikme cezası ve gecikme zamları silinerek borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 aylık eşit taksit şeklinde ödenebilme imkanı getirilmiştir. Bu kanun kapsamında ayrıca bugüne kadar gelir testine girmediği için borçlu bulunan vatandaşlarımıza gelir testine girme imkanı tanınmıştır. Gelir testi yaptırmamış olanlar 2 Ocak 2017 tarihine kadar yerleşim yerindeki (ikametgahlarının bulunduğu) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi başvurusunda bulunabilecekler'' denildi.

Gelir testi sonucuna göre geliri bürüt asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu belirlenenlerin prim ödemelerinin devlet tarafından karşılanacağı ve sağlık hizmetlerinden faydalanmaya başlayacakları kaydedilen açıklamada, ''Belirlenecek gelir testi sonucuna göre geliri bürüt asgari ücretin 1/3’ündan fazla olanlar ise kapsamına girdiği Genel Sağlık Sigortası (GSS) primini ödenme imkanına kavuşmuş olacak. Borçları dolayısıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayan Genel Sağlık Sigortalılar, ilk taksiti ödemeleri halinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. 6736 sayılı Kanun Kapsamında gelir testine girmek için son başvuru tarihinin 02 Ocak 2017 olduğu hatırlatılır, kamuoyuna saygıyla duyurulur'' ifadelerine yer verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!