GSOMEM ile ODTÜ arasında protokol

Güncelleme Tarihi:

GSOMEM ile ODTÜ arasında protokol
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 13:23

GSOMEM ile ODTÜ arasında protokol

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (GSOMEM) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında 'İşçi ve İşverenlerin Kapasitelerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi' (BİLGE-İŞ) kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.
GSOMEM’de gerçekleştirilen imza törenine; GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve BİLGE-İŞ Projesi Koordinatörü ve ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay katıldı.
İşçi ve işverenlerin yeni teknolojilere uyum yeteneklerinin artırılmasının hedeflendiği protokol ile çevrimiçi kurslarla KOBİ işveren ve çalışanlarının mesleki yetkinliklerini artırmak amacıyla 100 online eğitimin yer aldığı çevrim içi platform oluşturuldu. Protokol kapsamında 100 adet online eğitim havuzundan, Gaziantep Sanayi Odası üyeleri ücretsiz faydalanabilecek. Bunun yanı sıra GSOMEM’de verilen mesleki eğitimlere katılan kursiyerler de online eğitimlerden faydalanabilecek.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan ve program otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olan BİLGEİŞ Projesi ile KOBİ’lerin kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Eskişehir’den odalar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, sürekli eğitim merkezleri gibi çeşitli paydaşlarla imzalanan işbirliği protokolü kapsamında işçi ve işverenlerin kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. BİLGE-İŞ e-öğrenme portalına ilişkin çalışmalar, Avrupa Birliği-Türkiye Mali İş Birliği Programı çerçevesinde 2015’in Aralık ayından beri yürütülüyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!