GSB'ye blokajlı burs önerisi

Güncelleme Tarihi:

GSBye blokajlı burs önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 11:19

Atletizm Federasyonu Atmalardan Sorumlu Milli Takım Antrenörü Artun Talay, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Londra-2012 Değerlendirme Toplantısı'na katıldıklarını belirterek, “Olimpiyat bursu verilen sporcu sayısının azaltılıp, burs miktarının artırılması veya blokajlı bursa geçilmesi önerisinde bulunduk” dedi.

Milli Takım Antrenörü Talay, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantılarına katıldıklarını ve görüş bildirdiklerini söyledi.

Talay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlara hazırlanan sporculara verilen harçlıklarla ilgili görüşlerini bildirdiklerini belirterek, “Burslar çok sayıda sporcuya veriliyor. Oysa burs miktarı artırılıp sporcu sayısı azaltılsa ve bu burslar, sadece madalya umudu sporculara verilirse daha yararlı olur diye düşünüyoruz” dedi.

1960 Olimpiyatları'na hazırlanan çok sayıda sporcusuna burs veren Polonya'nın, çok az madalya kazanıldığını görünce bu sistemden vazgeçtiğine dikkati çeten Talay, “Aynı ülke daha sonraki olimpiyatlarda vermesi gerektiği bursun bir miktarını vermiş. Madalya alan sporcularına ise verilmesi gereken toplam burs miktarının farkını ödemiş. Biz de toplantıda Spor Bakanlığı'na, bu şekilde blokajlı burs önerisinde bulunduk” diye konuştu.

“Ölen atletlerin aileleri için yardım talep ettik”

Artun Talay, toplantıda, milli maratoncu Bekir Karayel'in kullandığı otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren milli atletler Erkan Kuş ve Kasım Uludağ'ın aileleri için yardım talebinde bulunduklarını da ifade etti.

Talay, evli olan Erkan Kuş ile Kasım Uludağ'ın ailelerinden birer kişinin işe alınması için talepte bulunduklarını söyledi. Londra Olimpiyatları'nda yarışan maratoncu Bekir Karayel ile diğer yaralı sporcuların bundan böyle spor kariyerlerini sürdüremeyeceğini ifade eden Talay, onların da engelli kontenjanından işe alınmaları talebinde bulunduklarını dile getirdi.

Antrenör Talay, iki yıl önce Avrupa Şampiyonası'na katılmak için antrenman yaparken paralel bardan düşüp omuriliği zarar gördüğü için felç olan milli cimnastikçi Yunus Emre Uyar'ı da toplantıda gündeme taşıdıklarını söyledi. Talay, yatağa bağımlı yaşayan ve maddi sıkıntı çeken Uyar başta olmak üzere, benzer sıkıntılar yaşayan sporcuların yardım almaları için önerilerde bulunduklarını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!