GS hisselerini Riva, FB hisselerini ise Koç yükseltti

Güncelleme Tarihi:

GS hisselerini Riva, FB hisselerini ise Koç yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 14:31

Fenerbahçe'de FENER.IS Ali Koç'un dün akşam başkanlığa aday olacağına dair açıklamalar sonrası hisseler bugün yüzde 3'e yakın yükselirken, Galatasaray'ın GSRAY.IS Riva arazisi konusunda yaşanan olumlu gelişmeler ile hisseleri yüzde 16'ya yakın artış yaşadı.

Haberin Devamı

Analistlere göre, Galatasaray'da Riva arazisinin kullanımına yönelik olumlu gelişmelerin ortaya çıkmasının ardından bu değerli arazinin, kulübün borçlarını kapatarak ilave gelir yaratabileceği beklentileriyle hisseler hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi.

ALB Forex Araştırma Uzmanı Onur Altın, "2-3 gündür Riva arazisinin kullanımı planları artışa neden oluyor. Büyük bir arazi; ya satılması ya da tesisleştirilmesi düşünülüyor" diyerek, arazi için tam pay biçilemediğini ve araziden sağlanacak gelirin kulübün borçlarını kapatarak yeni transferlere olanak verebileceğini belirtti.

Habertürk'te yer alan bir habere göre, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetimi 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen olağanüstü kongrede Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili kongre üyelerinden yetki aldı.

Haberin Devamı

Haberde yer alan bilgiye göre, Galatasaray bu projeden "orta vadede 500 milyon dolar gelir elde ederek, 1.5 milyar TL'yi bulan borçları kapatmak ve bunların yıllık 40 milyon euro tutan faizinden kurtulmak" istiyor.

Galatasaray, yapılan anlaşmalar gereği borçlarını kapatabilmek için stat ve forma gelirlerinin bir kısmını borçlu olduğu şirketlere bırakıyor. Galatasaray hisseleri 40,52 TL'den başladığı gün içerisinde yaklaşık yüzde 16'lık artışla 46,32 TL seviyesine kadar yükseldi.

Fenerbahçe'de ise Ali Koç'un dün akşam başkanlığa aday olacağını açıklamasının ardından hisseler bugün yüzde 3 civarında bir artış gerçekleştirdi. Güne 39,54 TL'den başlayan Fenerbahçe hisseleri en yüksek 39,90 TL seviyesini görürken, saat 1300 itibariyle 38,74 TL'den işlem görmeye devam etti.

Altın bu yükseliş için, "Ana neden Ali Koç'un başkanlık açıklamalarının yansıması. Camiada herkesin beklediği ve Fenerbahçe'yi önümüzdeki yıllarda daha üst seviyelere taşıyacağına inanılan bir isim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!