Grup kararı alınmaz

Güncelleme Tarihi:

Grup kararı alınmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 00:00

Galip Ensarioğlu da kendi şahsi fikrini söylüyor. Ama içeride ‘şu kadar kişi bu kadar kişi...’

Haberin Devamı

Bunlar tah-mine dayalı, spekülatif konuşmalardır. Her milletvekili işin bir yargı boyutunu bir de siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir  grup kararı alınacağını da zannetmiyorum.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP’li 9 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyle ilgili, “Her milletvekili işin bir yargı boyutunu bir de siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir grup kararı alınacağını da zannetmiyorum” dedi. Arınç, Tarihi Tahtakale Kapısı’nın açılış töreninin ardından  gazetecilerin ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, ‘Fezleke meclise gelirse benim rengim belli’ diye açıklama yaptı ve bunu bazı gazeteler, yaklaşık 60 AK Partili’nin ‘hayır’ oyu verebileceği şeklinde yorumladı. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine  Arınç, dokunulmazlıklar konusunda son günlerde herkesin fikrini ifade ettiğini söyledi. Arınç şöyle devam etti:

Haberin Devamı

ENSARİOĞLU’NUN ŞAHSİ FİKRİ
“Galip Ensarioğlu da kendi şahsi fikrini söylüyor. Ama içeride ‘şu kadar  kişi bu kadar kişi’ bunlar tahmine dayalı, spekülatif konuşmalardır. Her milletvekili işin bir yargı boyutunu bir de siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir  grup kararı alınacağını da zannetmiyorum. Milletvekillerimiz kendi düşünceleriyle oylarını göstereceklerdir ve sonucu da hep beraber göreceğiz. Sayın  Ensarioğlu’nun kendi şahsi fikrini söylemesinin, bir endişe doğurması AK Parti içerisinde farklı düşünceler var, ‘şu kadar bu tarafta, bu kadar bu tarafta’ diye dedikoduya konu olmasını şahsen doğru bulmam. Her milletvekilimiz hem vicdani kanaati, hem de dokunulmazlığın kalkmasının sonuçlarını en iyi şekilde düşünür ve  ona göre kararını verir. Emin olun başka siyasi partilerde de farklı düşünenler  mutlaka olacaktır. Ama sonucu hep beraber göreceğiz.”      


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!