Grubun adı bile PlayStation’dan Multitap

Güncelleme Tarihi:

Grubun adı bile PlayStation’dan Multitap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

İlk albümünü geçen sene çıkaran Multitap grubu kısa süre önce ikinci albümünü çıkardı: ‘Özel Birisin’. Birlikte yaşayan dört grup üyesi dört erkeğin en büyük hobileri PlayStation oynamak. Ama durumu biraz abartmışlar. Oyun konsolları 24 saat açık, nöbetleşe ekran başındalar. Öyle kaptırmışlar ki iki oyun konsolunu yakmışlar.

Haberin Devamı

- Multitap nasıl kuruldu?
SELİM SÜMER: Hepimiz farklı sanatçılarla çalışıyor ve sima olarak tanışıyorduk. 2006’da Taçkın’la ev arkadaşıydık. Bir gün Sertaç ve Ali konsere gidecekken uçakları iptal olunca havaalanına yakın olduğumuz için bize geldiler. Akşama kadar PlayStation oynadık. Sonra, “Hepimiz ayrı enstrümanlar çalıyoruz, müzik adına bir şeyler yapmamız lazım” diye düşündük. Ali’nin işlettiği Taksim’deki barda çalmaya başladık. Miller Music Factory’de birincilik kazandıktan sonra albümümüzü hazırladık. Demet Evgar’ın bir şirket kurma fikri vardı aynı zaman denk gelince prodüktör olarak Evgar’la yola çıktık.

- Multitap ismi de oyun merakınızdan geliyor...
SERTAÇ ÖZGÜMÜŞ: Dördümüzün bir arada PlayStation oynayabilmemiz için ekstra bir aparat gerekiyordu. Onun adı da Multitap. Dördümüzü bir ortama bağlıyor mantığıyla grubun adı Multitap oldu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea61b7f018fbb8f87c4575

- Neler oynuyorsunuz?
ALİ CİHAN: Futbol oyunlarının delisiyiz. Müzik kadar oyun dünyasını da yakından takip ediyoruz. 2002-2007 arası PES oynuyorduk. Sonra FIFA oyunu aldık ve en çok onu oynamaya başladık.

- Kaç saat oynuyorsunuz?
TAÇKIN BİLAL: Günde 18 saat oyun konsolu açık kalıyor.

- Altı saat mi uyuyorsunuz?
SELİM SÜMER: Birimiz uyurken öteki oynamaya başlıyor. Örneğin birimiz sabah 08.00’e kadar ekran başında oynuyoruz, sonra diğer arkadaşımız kalkıp oyunu devralıyor ve diğeri uymaya gidiyor. Bel ve sırt ağrıları çekiyoruz. Son dakika golüyle yenildiğimizde kopuyoruz. Bakın PlayStation’ımız yerinde yok. Çünkü albüm sonrası oyunlara yüklenince alet kafayı yedi ve ikinci makinemiz de yandı. Şimdi serviste.

- FIFA oyununda dünya sıralamasında birinci sıraya yükseldiğiniz doğru mu?
ALİ CİHAN: Oyunun online modunda kendi takımınızı kuruyorsunuz. Tüm dünyada bütün o oyunu oynayanlar yarışıyor. Biz de albüm çalışmalarından önce birinci olduk.

“Boylu boslu adamlarız. Sahneye çıkınca da hem duygusal, hem fiziksel olarak yükseliyor ve kendinizi seksi hissediyorsunuz. Tabii bir Kıvanç Tatlıtuğ seksiliğimiz yok ama karizmatik yanımız var. Dört kişi farklı bir duruşumuz oluyor. Üç yıldır bir arada yaşıyoruz. İki dairenin birleştiği büyük bir evdeyiz. Ortamımız ve sohbetimiz dışarıdan gelenlerde de bağımlılık yapıyor”

Haberin Devamı

MUTLU AŞK ŞARKILARI

Mulitap’ın yeni albümü ‘Özel Birisin’in sloganı ‘Aşk şarkıları hiç bu kadar mutlu olmamıştı’. Acının aşkın içindeki mutluluğun yitirilmesinden kaynaklandığını düşünüyorlar: “Grup müziği yapıyoruz. Bizi müzikal olarak bir sınıfa koymak hata olur. Birkaç albüm sonra ‘Multitap müziği’ oluşacak”.

Grubun adı bile PlayStation’dan Multitap

Demet bizi tek gözüyle idare eder

SERTAÇ ÖZGÜMÜŞ

- Prodüktörünüz Demet Evgar aynı zamanda sevgiliniz. Sizi sahnede kıskanır mı?
- Üç buçuk senedir birlikteyiz. Konserlerimize her zaman gelir ve hiç kıskançlık yaşamadık. Birbirimizin işlerine saygı duyuyoruz.

- Evgar nasıl bir patron?
- Öncelikle sanatçı. O da bizim gibi; başarıyı rakamlarla ölçmüyor.

Haberin Devamı

- Peki gün gelip ilişkiniz biter ve ayrılırsanız plak şirketi değişir mi?
- Demet diğer çocuklarla da çok iyi arkadaş. Öyle bir şey olmaz inşallah ama olursa da formülü bulunur.

- Bir kadın patronun dört erkeğe sözünü geçirmesi zor mu?
- Onun için değil. Tek gözüyle oynatır hepimizi. Sert bir tarafı vardır. Düşüncelerini her zaman söyler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!