Growtech Eurasia Fuarı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Growtech Eurasia Fuarı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 15:11

Growtech Eurasia Fuarı açılıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TARIMIN uluslararası buluşması Growtech Eurasia 17. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı, 29 Kasım- 2 Aralık 2017'de Antalya Expo Center'da düzenlenecek.

Antalya Expo Center'da düzenlenecek Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı, 30 ülkeden 800 firmanın katılımıyla 29 Kasım'da kapılarını açacak. 85 ülkeden 85 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuarın ana teması 'Tarım ve Teknolojinin Global Buluşması' olarak belirlendi. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, tarımsal katma değerde dünyanın 7. sırasında bulunan bir ülke olarak ihracatta ivme yakalayabilmek için teknolojik ürünleri tarım ve gıda sektöründe daha etkin bir biçimde kullanılması gerektiğini söyledi. Bu nedenle; 29 Kasım - 2 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarının ana temasının 'Tarım ve Teknolojinin Global Buluşması' olarak belirlendiğine değinen Başkan Satıcı, "İhracatımız için çok önemli uluslararası alıcılar ve tarıma dair en son teknolojik gelişmeler de Growtech Fuarında olacak" dedi.

800 FİTMA KATILACAK

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, “BAİB üyelerimiz, yerel ve uluslararası firmalar, en son teknolojik gelişmelerden yararlanarak geliştirdikleri ürün ve hizmetleri Growtech'de sergileyecekler ve tanıtacaklar. İnanıyorum ki 30 ülkeden 800 firma ve 85 ülkeden 85 bin ziyaretçi katılımı ile Growtech Eurasia Fuarı, ülkemizde tarım sektöründe sürdürülebilir bir büyüme yaratılmasına önemli katkı sağlayacak. Tarım ve gıda, mal grupları içinde en fazla kısıtlamaya maruz kalan sektörlerden biri durumunda olsa da, son 40 yılda tarım dış ticareti küresel bazda 25 kat artış göstermiştir. Atılacak doğru adımlarla, ülkemizin tarım- gıda ihracatını 2023 hedeflerimize ulaştırmak için durmadan çalışıyoruz" diye konuştu.

TARIM TEKNOLOJİLERİ

Bir taraftan verimi artırma çabalarını devam ettirirken, diğer yandan gıda güvenliği hususunda çok daha etkin bir stratejiye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Mustafa Satıcı, "Gıda güvenilirliği ve tarımsal sağlık standartları özellikle bizim de arasında bulunduğumuz gelişmekte olan ülkelerin ihracatlarına ket vurabilir. Yaşanabilecek çeşitli sorunlar, bizi ithalat yasaklarıyla karşı karşıya bırakabilir. O nedenle, küresel arenada rekabet edebilmek için, kendi standartlarımızı dünyanın talep ettiği seviyeye çıkarmak durumundayız" dedi.

FUARDA TARIM SOHBETLERİ

Growtech Marka Direktörü Engin Er ise Growtech Eurasia Fuarı'nın tarım sektörünü hem ticari hem de bilgi paylaşımı alanında buluşturan ortak bir platform olduğunu ifade etti. Engin Er, bu kapsamda, Growtech'de ilk defa 'Tohumculuk Sektöründe Yeni Yaklaşımlar' ve 'Tarım Teknolojilerinin Bugünü ve Geleceği' başlıklı Growtech Tarım Sohbetleri gerçekleştireceklerini söyledi.

'GROWTECH ATSO TARIMSAL İNOVASYON ÖDÜLLERİ' SAHİPLERİNİ ARIYOR

Growtech Eurasia kapsamında 10'uncu kez verilecek ödüller, bu yıl Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) destekleri ile 'GROWTECH ATSO Tarımsal İnovasyon Ödülleri' adını aldı. Ödüllere, 01-20 Kasım tarihleri arasında 'Sera ve Sulama Teknolojileri', 'Tohum, Fide', 'Bitki Besleme ve Koruma', 'Tarımsal Makine ve Teknolojileri' ve 'Tarımsal Bilişim' kategorilerinde tarımsal üretime ticari katma değer katabilecek yeni ürün, proje ve hizmet konusunda geliştirilen çalışmalar katıldı.

Ödüller, 30 Kasım'da saat 10.30'da fuar alanında düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Ödül almaya hak kazanan çalışmalar ise HALL 4'te bulunan ATSO standında sergilenecek. Bu yıl 85 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği Growtech Eurasia'yı ücretsiz olarak ziyaret edebilmek için online kayıtlar www.growtech.com.tr/tr web sitesinden yapılabiliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!