GAZİANTEP HABERLERİ

Gribe karşı "soğan kebabı" tüketin önerisi

AA / Orhan Çiçek
07.12.2014 - 10:28Son Güncelleme :

- Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Öztan: "Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında soğan gelir"

AA / Orhan Çiçek

GAZİANTEP (AA) - Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, gribe karşı vücut direncini artırıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici besinler alınması gerektiğini bildirdi.

Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal antibiyotik özelliği bulunan soğanın sofralardan eksik edilmemesini tavsiye etti.

Soğanın kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak hazırlanan "soğan kebabı"nın da gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Öztan, "Yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır. Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında da soğan gelir. Soğan kebabı, bu anlamda önerebileceğimiz en güzel kış yemeğidir."

Öztan, Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında bulunan soğan kebabını, yerli ve yabancı turistlerin de severek tükettiğini vurguladı.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Gaziantep haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Gaziantep haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Gribe karşı "soğan kebabı" tüketin önerisi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

GAZİANTEP NAMAZ VAKİTLERİ

13 Aralık 2017, Çarşamba
  • İmsak
    05:46
  • Guneş
    07:28
  • Öğle
    12:35
  • İkindi
    15:07
  • Akşam
    17:22
  • Yatsı
    18:53
Sayfa Başı