ANKARA HABERLERİ

Gribe karşı bol miktarda balık yiyin

Uğur YILDIRIM
17.12.2009 - 00:00Son Güncelleme :

Kış aylarında vücut direncinin azalmasıyla baş gösteren grip ve soğuk algınlıklarından korunmak için bağışıklık sistemimizi balık, sebze ve meyvelerden alacağınız vitamin ve minerallerle güçlendirmeniz gerekiyor.

Uğur YILDIRIM

Ankara Manavlar Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çelik, Soğuk kış günlerin etkisini iyice hissettirdiği bu günlerde başta domuz gribi olmak üzere salgın hastalık riskinden korunmanın en iyi yollarından birinin de bol bol balık tüketimi olduğu söyledi.

Çelik, ‘Gribe karşı bol bol balık yiyelim. Taze sebze ve meyve tüketelim. Balıkta bulunan bol miktarda omega 3 ve fosfor bağışıklık sistemimize bire bir geliyor. Bu mevsimde balık bol ve ucuz iken balık tüketimimizi arttıralım. Haftada en az iki kez balık tüketmek bizi hastalıklardan korumanın en iyi yoludur’ dedi.

En taze balığı Ankaralı yer

Konumu itibariyle en taze balığı Ankaralıların yediğini söyleyen Çelik şunları kaydetti: ‘Ankaralılar en taze balığı yesin diye Ankara Toptancı Hali’ne gelen her balık Tarım İl Müdürlüğü’nün su mühendisleri ve belediye ekiplerinin devamlı kontrolü altındadır. Ankaralılar gönül rahatlılığıyla balıkçılarından alış veriş yapıpsınlar’

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Gribe karşı bol miktarda balık yiyin haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

17 Aralık 2017, Pazar
  • İmsak
    06:10
  • Guneş
    07:57
  • Öğle
    12:56
  • İkindi
    15:19
  • Akşam
    17:33
  • Yatsı
    19:08
Sayfa Başı