Grekoromen A Milli Güreş Takımı yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Grekoromen A Milli Güreş Takımı yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 09:32

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ikinci olan Grekoromen A Milli Güreş Takımı, İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Vantaa'da düzenlenen şampiyonayı 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla tamamlayan millileri, Atatürk Havalimanı'nda genç güreşçiler, sporcuların kulüp temsilcileri ve güreşseverler çiçeklerle karşıladı. Tezahüratlarda bulunan genç sporcular, milli güreşçileri omuzlarına aldı.

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan A Milli Takım Antrenörü Serkan Özden, sporcuların hepsiyle gurur duyduğunu belirterek, "Çok mutluyuz. Güzel bir başarı elde ettik. Sporcularımızdan Allah razı olsun. Madalya alan veya alamayan tüm sporcular, çok güzel bir mücadele örneği gösterdiler. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bundan sonra daha iyi çalışarak, Dünya Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar almak istiyoruz" diye konuştu.

Rıza Kayaalp: "Hedefim, olimpiyat şampiyonluğuna uzanmak"

130 kiloda altın madalya alarak, üst üste 4. kez Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, "Bundan sonraki hedefim, tek eksiğim olan olimpiyat şampiyonluğuna uzanmak" dedi. Helsinki'de Türk Bayrağı'nı göndere çektirip, İstiklal Marşı'nı söylettiği için gururlu olduğunu dile getiren milli güreşçi, şunları kaydetti:

"Hedefim her zaman zirvede kalmak ve ülkeme yeni yeni şampiyonluklar kazanmak. Bunun için her sene gereken hazırlığı yapıp şampiyonalara katılıyorum. Allah'a şükürler olsun ki hazırlıklarımın karşılığını alıyorum ve ülkeme madalyalar kazandırmaya devam ediyorum. Avrupa ve dünya şampiyonluklarım var sadece olimpiyat altınım eksik. İnşallah 2016 Olimpiyat Oyunları'nda o eksik olan madalyayı kazanırım."

Şampiyonayı 98 kiloda gümüş madalyayla tamamlayan Cenk İldem ise milli takım olarak kürsünün en tepesinde yer almak için mücadelelerinin süreceğini aktararak, "Bu savaşımız ve mücadelemiz devam edecek. Her zaman kürsünün en tepesinde olmak için çalışacağız" dedi.

Avrupa Şampiyonası'nın geride kaldığını dile getiren milli sporcu, "Gönül 8 sıkletin tamamında da madalyayla dönmeyi isterdi. Avrupa Şampiyonaları'nda üçüncü madalyamı aldım. Dünya şampiyonalarıyla beraber 8. madalyam oldu. Bu kez gümüş geldi. Artık bu sayfayı kapattık. Önümüzde dünya şampiyonası var. Bu gümüşü altına çevirmek için elimizden geleni yapacağız. Takım arkadaşlarımı ve hocalarımızı verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!