Greenpeace'in yeni gemisi Ä°stanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Greenpeacein yeni gemisi Ä°stanbulda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2002 17:08

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace'in İstanbul'a gelen yeni gemisi Esperanza, lise öğrencileri tarafından ziyaret edildi.

Haberin Devamı

Akdeniz'deki kirliliÄŸe dikkati çekmek amacıyla çeÅŸitli kampanyalar yürüten ve çıktığı Akdeniz turu kapsamında Ä°spanya, Fransa, Ä°talya, Yunanistan, Ä°srail ve Güney Kıbrıs'tan sonra Ä°stanbul'a gelenÂEsperanza gemisi, BeÅŸiktaÅŸ KuruçeÅŸme'de demirledi. Â

Çocuklar ile gençlerin çevre konusundaki yeni yıl mesajlarını tüm dünyaya duyurmalarına aracı olacak gemi, ilk olarak Türk Eğitim Vakfı Kocaeli İnanç Türkeş Özel Lisesi'nden 25 öğrenciyi ağırladı.
 

Greenpeace üyeleri, emekliye ayrılan ''Greenpeace'' adlı geminin yerini alan ve bu yılın şubat ayında denize indirilen Esperanza'yı öğrencilere gezdirerek, Akdeniz turu hakkında bilgi verdiler.
  

Öğrenciler de, tüm dünyaya çevre hakkında yeni yıl mesajı vererek,hazırladıkları resimleri sergilediler.
Â

Mesajlarında dünyaya sahip çıkmanın tüm insanların görevi olduğunuve çevre tahribatına son verilmesi gerektiğini belirten öğrenciler, savaşa karşı olduklarını da ifade ettiler.

Öğrenciler, gemide aldıkları bilgileri okullarında arkadaşlarıyla paylaşacaklarını kaydederek, çevre hakkında kampanyalar yürüteceklerini ve insanların bilinçlenmesine yardımcı olacaklarını anlattılar.
Â

Geleceğin çevre kampanyacılarını yetiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında, Esperanza'yı 5 Ocak'a kadar 60 lise ve ilköğretim okulundan binin üzerinde öğrencinin ziyaret edeceği bildirildi.
 Â

Greenpeace Akdeniz Ofisi Toksik Kamp Sorumlusu Banu Dökmecibaşı ile Greenpeace Çocuk ve Çevre Proje Koordinatörü Erol Benjamin Scott'ın, 5 Ocak'a kadar Esperanza'yı gezecek çocuklara bilgi verecekleri kaydedildi. 

Gemiyi ziyaret edecek çocuklara Esperanza'daki çevre sergisinin gezdirileceği, ayrıca Greenpeace gemilerinin yürüttüğü çevre kampanyaları ile Greenpeace'in değerlerini paylaşan çocuk ve gençlerinoluşturduğu Greenteam (Gökkuşağı Çocukları) hakkında bilgiler verileceği belirtildi.
  Â

Esperanza gemisi, 5 Ocak'ta İstanbul'dan ayrılarak kampanyanın devamı için Mersin'e gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!