Grammy Ödülü’nü kazanan klasik müzik icraları

GRAMMY ÖDÜLLERİ belli oldu.

Bu ödül listesinde beni ödül alan klasikler ilgilendiriyor.
Gazetelerde bu bölüm pek itibar görmüyor.
Ben de her yılki görevimi yerine getiriyorum. Klasik müzik alanında ödül kazananların listesini aşağıda okurlarıma iletiyorum...

Yılın Klasik Müzik Prodüktörü ödülü; David Frost’a verildi. Frost bu yıl; Britten’s Orchestra (Michael Stern & Kansas City Symphony), Evan Chambers: The Old Burying Ground (Kenneth Kiesler & The University Of Michigan Symphony Orchestra), Avner Dorman: Concertos For Mandolin, Piccolo, Piano And Concerto Grosso (Andrew Cyr, Eliran Avni, Mindy Kaufman, Avi Avital & Metropolis Ensemble), The 5 Browns In Hollywood (5 Browns), Steven Kackey: Dreamhouse (Gil Rose, Rinde Eckert, Catch Electric Guitar Quartet, Synergy Vocals & Boston Modern Orchestra Project), Meeting Of The Spirits (Matt Haimovitz) ve Two Roads To Exile (ARC Ensemble) albümlerindeki prodüktörlüğü dolayısıyla ödüle layık görüldü.

Yılın Klasik Müzik albümü ödülüne Verdi Requiem’i layık görüldü. En iyi koro icrası ödülünü de alan albümde, Riccardo Muti şefliği üstlenirken, Duain Wolfe koro şefi, Christopher Alder prodüktör olarak yer aldılar. Albümün kayıt miksaj işlemlerini David Frost, Tom Lazarus ve Christopher Willis yaptı.

Yılın en iyi orkestra icrası ödülüne: Michael Daugherty’nin bestelediği “Deux Ex Machina”daki Giancarlo Guerrero şefliğinde Nashville Symphony layık görüldü.

En iyi opera kaydı; Saariaho: “L’Amour de Loin” seçildi. Albümde şefliği Kent Nagano üstlendi. Prodüktörlüğünü Martin Sauer’in yahtığı albümde Daniel Belcher, Ekaterina Lekhina ve Marie-Ange Todorovitch; (Deutsches Symphonie-Orchester Berlin; Rundfunkchor Berlin) görev aldılar.

Orkestra eşliğinde En iyi solo performans ödülü Mitsuko Uchida’ya verildi. Uchida, Mozart’ın “Piano Concertos Nos. 23 & 24” eserini The Cleveland Orchestra eşliğinde çaldı.

Orkestrasız en iyi solo icra ödülüne ise; Messiaen: “Livre du Saint-Sacrement” ile Paul Jacobs layık görüldü.

En iyi oda müziği icrası ödülüne, Parker Quartet, Ligeti’nin “String Quartets Nos. 1 & 2” icrasıyla layık görüldü.

En iyi küçük topluluk icrası ödülüne ise “Dinastia Borja” ile şefliğini Jordi Savall’in yaptığı Hesperion XXI & La Capella Reial De Catalunya kazandı.

En iyi vokal icra ödülüne de yine birçoklarının yakından tanıdığı Cecilia Bartoli, Sacrificium’daki performansıyla layık görüldü.

En iyi çağdaş klasik kompozisyon ödülüne Michael Daugherty’nin bestesi “Deus Ex Machina”deki şefliğini Giancarlo Serrano’nun üstlendiği kayıt layık görüldü.

KAZANANLAR daha önceden bahsettiğim, bildiğim, dinlediğim, dergilerde hakkında yazılar okuduğum isimler. Her sene aksatmadan yerine getirdiğim görevimi bir sonraki sene umarım bana gerek kalmadan bir gazete benden önce yerine getirir.
Yazarın Tüm Yazıları