Gözyaşlarıyla toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarıyla toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında ölen, Susurluk Komisyonu Sözcüsü 39 yaşındaki FP Gaziantep Milletvekili Mehmet Bedri İncetahtacı'nın cenazesi, dün Gaziantep'te toprağa verildi. Cenazede büyük izdiham yaşandı.

İncetahtacı için, ailesinin isteği üzerine mecliste tören yapılmazken, Gaziantep'teki cenaze törenine, FP Genel Başkanı Recai Kutan başkanlığındaki 100'e yakın FP milletvekilinin dışında DSP, MHP, ANAP, DYP ve CHP'li çok sayıda politikacı ile yasaklı lider Necmettin Erbakan ve yine yasaklı eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.

THY'den kiralanan özel bir uçakla getirilen İncetahtacı'nın cenazesini karşılamak için yaklaşık 3 bin kişi, 2 bin araçlık bir konvoyla Gaziantep Havalimanı'na akın etti. Mehmet Bedri İncetahtacı'nın eşi Rahaf, çocukları 17 yaşındaki Yahya ile 19 yaşındaki Abdullah da izdihamın bitmesinden sonra uçaktan inebildi.

BABASI BAYILDI İncetahtacı'nın babası Yahya ve annesi Delal İncetahtacı sinir krizleri geçirdi. Baba İncetahtacı baygınlık geçirdi. Polislerin omuzlarında taşınan tabuta FP'liler tekbir getirerek ambulansa kadar eşlik etti. Havalimanındaki karşılamada, Vali Muammer Güler, ANAP, DSP, MHP ve FP Gaziantep milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Celal Doğan ve diğer il yöneticileri hazır bulundu. Ulucami'de kılınan namazdan sonra, İncetahtacı'nın cenazesi tekbir getirilerek, asri mezarlıkta toprağa verildi.

ŞÜPHELER KONUŞULDU Bir çok FP milletvekili dünkü cenaze töreni sırasında trafik kazasının oluş şekline ilişkin kuşkularını dile getirdiler. Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, İncetahtacı'nın otomobilinin 200 metre sürüklenmesine karşın 1 metrelik fren izinin bile bulunmadığına dikkat çekti. Rize milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, ‘‘Olaydan sonra bölgeye giden polisler ilk telsiz anonslarında Susurluk Komisyonu üyesi milletvekili Bedri İncetahtacı trafik kazasında öldü diyorlar’’ dedi. Berlin'de bulunan ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ise İncetahtacı'nın ölümünün, Susurluk Komisyonu'ndaki göreviyle ilgili olduğunu sanmadığını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!