'Gözü dönmüştü'

Güncelleme Tarihi:

Gözü dönmüştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 00:37

OHAL kararnameleriyle ihraç edilen öğretmen Nazife Onay, önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binası önünde, cezaevinde açlık grevlerini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine geri dönmesi için eylem yapmak istedi.

Haberin Devamı

Bakanlığın demirlerine kendini zincirleyen Onay’a özel güvenlik görevlisinin orantısız müdahalesi ve darp görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti. 8 saat gözaltında tutulan Onay, o anları şöyle anlattı: “Bir kişi üzerime çullandı. Slogan atmayayım diye ağzımı kapatmak istiyordu fakat gözü o kadar dönmüştü ki, kulağıma kırarcasına bastırıyordu.

Bağırmak istedim ancak ağzım kapalıydı. Acıdan çırpındım, sesim çıkmıyordu. Azılı bir suçluyu yakalamışcasına büyük bir heyecanla diğer güvenlikçi arkadaşlarına zinciri kesmek için ‘Makas getirin’ diye bağırıyordu. Saçlarım çekiliyor, kulağım ağrıyordu. İki büklüm şekilde güvenlik odasına götürdüler. İşkence yaptılar. Oradan çıkarken gözaltı aracına yürüdüğüm sırada yere düştüm ve sürükleyerek araca bindirdiler. Açlık grevindeki Nuriye ve Semih benim arkadaşım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!