Göztepe'ye iş dünyasından tebrik yağdı

Güncelleme Tarihi:

Göztepeye iş dünyasından tebrik yağdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 13:11

Göztepe'ye iş dünyasından tebrik yağdı

Haberin Devamı

İZMİR iş dünyasının temsilcileri, TFF 1. Lig Play Off Final maçında Eskişehirspor'a penaltı atışlarıyla üstünlük sağlayıp Süper Lig'e çıkan Göztepe'yi tebrik edip, bundan sonrası için başarı diledi.

PTT 1. Lig Play-Off Final karşılaşmasında Eskişehirspor'u penaltılarla mağlup ederek 14 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Göztepe'ye, İzmir iş dünyasının temsilcilerinden tebrik yağdı. Göztepe'nin Süper Lig'de oynayacak olmasının yanı sıra bu ligde bir İzmir takımının yer almasının sevincini yaşayan İzmir iş dünyası temsilcileri, bu başarının kent ekonomisine de katkısının olacağına vurgu yaptı. İş dünyası temsilcilerinin yaptığı açıklamalar şöyle:

DEMİRTAŞ'TAN TEBRİK

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: "TFF 1. Lig Play-Off Final Maçında Eskişehirspor'u yenerek Güzel İzmir'in Süper Lig hasretine son veren Göztepe'nin futbolcularını, teknik ekibini, yönetim kurulunu ve taraftarlarını tebrik ederim. İzmir'in ihtiyacı olan ve hak ettiği bir zafer yaşandı. Stadı olmadan, ciddi yardım ve destek almadan sadece Göztepe'nin değil, averajla play-off oynama şansını kaçıran Altınordu'nun, Spor Toto 2. Lig'e yükselen Altay'ın bu sezonki başarısı her türlü takdirin üstündedir. Göztepe'nin İzmir'i hak ettiği yere, Süper Lig'e taşıması, sadece kentimizin moralini yükseltmekle kalmayacak, ekonomik olarak da önemli artılar sağlayacaktır. Süper Lig'de tek takımımız dahi olsa ,futbol ekonomisinden pay almaya başlayacağız. İzmir'de oynanacak Süper Lig maçlarından oteller, restoranlar, çarşılar Ege ve Türkiye'nin her tarafından gelen taraftarlarla renklenecek. Tüm İzmir ve İzmirliler, renk ayrımı gözetmeksizin kentimizin takımlarına sahip çıkmalı. Göztepe'nin Süper Lig'de kalıcı olmasını ve üst sıralarda yer almasını dilerken, diğer İzmir takımlarının da sarı-kırmızılı temsilcimizi yalnız bırakmayarak hızla liglerini tırmanmasını ve Süper Lig'deki temsilci sayımızın artmasını diliyoruz. Süper Lig'de yolun açık olsun Göztepe."

"SÜPER LİG'DE BAŞARILAR DİLİYORUZ"

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: "14 yıllık bir maratondan sonra Süper Lig’e yükselen Şanlı Göztepe’yi tebrik ediyoruz. Bize bu mutluluğu yaşatan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, futbolcular, teknik kadro ve taraftarlara teşekkür ediyoruz. Göztepe bu zaferi ile sadece Süper Lig’e yükselmedi, aynı zamanda İzmir’i Türkiye Ligi’ne çıkarttı. Ülkemizin İstanbul’dan sonra ekonomik başkenti olan İzmir, Göztepe’nin getirdiği moral ve motivasyonla her alanda çok daha ileri gidecektir. Diğer İzmir takımlarının da Göztepe’den aldıkları güçle yeni sezonda iyi sonuçlar alacağına inanıyoruz. Avrupa’da ve Türkiye’de nice zaferlerle adını tarihe altın harflerle yazdıran Göztepe’ye Süper Lig yolculuğunda başarılar diliyoruz. Biz denizciler olarak Göztepe’nin hep yanında olacağız."

"BİLEĞİNİN HAKKIYLA ÇIKTI"

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "Başta Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile teknik direktör Yılmaz Vural olmak üzere güzide kulübümüzün tüm yöneticilerini, futbolcularını ve teknik kadrosunu gönülden kutluyorum. Göztepe'nin sportif başarısı turizm sektörüne ve kültürel hayatımıza da katkı koyacaktır. İzmir Türkiye'nin üçüncü büyük kentidir. Süper ligde İzmir takımının yer almaması bir eksikliktir. Göztepe bu boşluğu bir nebze olsun doldurmuştur. Önümüzdeki sezonlarda diğer İzmir takımlarının da süper ligde yer almasını ve İzmir'in hak ettiği konuma ulaşmasını temenni ediyoruz. Bu başarıya sadece sportif açıdan bakmak yanlış olur. İzmir'in Süper Lig'de bir takımla temsil edilmesi kentin ekonomik ve sosyal yaşamını da canlandıracak bir unsur olacaktır. Süper Lig maçları nedeniyle önümüzdeki yıl İzmir'e farklı ve büyük takımlar gelecek, kentimiz bu takımların onbinlerce taraftarını da ağırlayacaktır. Futbol ziyaretçilerinin konaklama ile gıdadan ulaşıma dek her türlü ihtiyaçlarını İzmirli esnaf sanatkarlarımız karşılayacak, doğal olarak böylesine büyük bir kitlenin getireceği ticari sirkülasyon esnaf sanatkarlarımıza olumlu yansıyacaktır."

ÜLKÜ TEBRİK ETTİ

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, "İzmir ekibimiz Göztepe'nin, 2016-2017 sezonunda gösterdiği başarılı performans sonucu Spor Toto Süper Lig'e yükselmesini en içten dileklerimle tebrik ederim. İnşallah bu takım Süper Lig'de de büyük başarılara imza atacak. Yönetimi, teknik heyeti, futbolcularımızı ve taraftarlarımızı can-ı gönülden kutluyorum."

AKGERMAN: "BAŞARILARIN DEVAMI KURUMSALLAŞMA İLE OLACAK"

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman: "Ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerden birisi sportif başarılardır. Aynı durum kentler için de geçerlidir. Bu noktada Ege'nin incisi İzmir'in özellikle futbolda yıllardır geri planda kalmış olması bizleri fazlasıyla üzüyordu. Göztepe, elde ettiği başarıyla bu üzüntümüzü sevince çevirdi. Fakat önemli olan bu başarıların kalıcı hale getirilebilmesidir. Bu da ancak kurumsallaşma ile mümkün olacaktır. İzmir'in sporda kalıcı başarılar elde edebilmesi için tüm kulüplerimizin kurumsallaşma sürecini hızlı bir şekilde tamamlaması gerekiyor. Tüm Göztepe camiasını tebrik eder, başarılarının daim olmasını dilerim."

BAŞARI KALICI OLSUN

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ: "Kurulduğu günden bugüne İzmir'in gururu olan Göztepe Spor Kulübü, elde ettiği başarıyla İzmir'in futboldaki Süper Lig hasretine son vermiştir. Kentlerin sportif alanda elde ettiği başarılar, ekonomik gelişmeyi de beraberinde getirir. Önemli olan bu dakikadan sonra başarıyı kalıcı hale getirmektir. İzmir takımlarının başarılarının sürebilmesi için Atatürk Stadı'nın zeminin bir an önce iyileştirmesi ve tribünlerin sahaya yaklaştırılması büyük önem arz ediyor. Asansör takım olmamak için taraftar gücünü kullanabilmemiz gerek. Tüm Göztepelileri başarılardan ötürü kutluyor, İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum."

"GÖZTEPE HEPİMİZİ GURURLANDIRDI"

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros: "Yıllardan beri Anadolu coğrafyasının Avrupa'ya açılan kapısı olan İzmir'imizin, sporda Avrupa kentlerinin gerisinde kalmış olması bizleri üzen bir gerçeklikti. Göztepe Spor Kulübü, imza attığı başarıyla hepimizi gururlandırdı. Bu yıl Bornova Becker Spor da kadın basketbolunda İzmir'imizi birinci lige taşıma başarısı gösterdi. Diğer kulüplerimizin de başarılarını büyük bir heyecanla takip ettik. İzmir'in spordaki ilerleyişinin devamlı olmasını umuyorum.

"STAT PROJELERİ HIZLA TAMAMLANMALI"

Kemalpasa Sanayici ve Isadamlari Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem:

"İzmir'in devlerinden Göztepe Spor Kulübü, daha önce pek çok başarıya imza atarak bu kenti gururlandırmış, bugün de bu başarılarına bir yenisini eklemiştir. Yıllardır statsız kalan İzmir futbolu, yalnızca Bornova'da hizmete alınan Doğanlar Stadı'yla bile büyük bir ivme kazanmış ve henüz ilk yıldan Süper Lig'e temsilci göndermiştir. Umuyorum ki kentimizdeki diğer stat projelerinin hızla tamamlanmasıyla Göztepe kendi stadında büyük başarılara imza atacak, Altınordu, Karşıyaka ve Altay gibi İzmir'in diğer devleri Süper Lig yolunda ilerleyecektir. Başkanından taraftarına tüm Göztepe camiasını elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ederim."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!