Göztepe'nin yeni başkanı Hüseyin Altınbaş

Güncelleme Tarihi:

Göztepenin yeni başkanı Hüseyin Altınbaş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 13:26

PTT 1. Lig'den Spor Toto 2. Lig'e düşen Göztepe A.Ş'nin yeni başkanı olan Hüseyin Altınbaş, "Hem idari anlamda, hem de sportif anlamda bir başarı için yeniden organize ve birlik olmak zorundayız" dedi.

Ağabeyi İmam Altınbaş'ın yerine Göztepe A.Ş'de başkanlığa gelen Hüseyin Altınbaş, İzmir'de gazetecilerle bir araya geldi. Altınbaş, futbol takımı için 2012-2013 sezonunun arzulandığı gibi bitmediğini, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti. Göztepe taraftarının, İzmirlilerin hasasiyetlerini paylaştığını kaydeden Altınbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sporda başarısızlığı unutturacak tek yol vardır. O da başarıya koşmak, yeniden başarılı olmaktır. 88 yıllık geçmişinde Türkiye'de az sayıda kulübe nasip olmuş başarıların sahibi olan Göztepe Spor Kulübü asla başını öne eğmeyecek ve Türk spor tarihindeki başarılı görevine devam edecektir. Hem idari anlamda, hem de sportif anlamda bir başarı için yeniden organize ve birlik olmak zorundayız. İzmir kulüplerinin hiçbirinin uzun süredir Süper Lig'de yer almıyor olması da sadece futbol kulübü yöneticilerini değil, bu şehre gönül vermiş herkesi ilgilendirmelidir."

Altınbaş, hedeflerinin 2013-2014 sezonu olduğunu belirterek, "Yapacağımız çok iş var. Bu amaçla, bu misyon ve vizyonla huzurunuzdayım. 2012-2013 sezonu geride kaldı. Arkaya bakmak yok. Geçmişten ders alarak geleceğe koşacağız. Önümüze bakacağız. Hedefimiz 2013-2014 sezonudur" dedi. Göztepe'yi seven emek harcamak isteyenlerle yollarına devam edeceklerini kaydeden Altınbaş, "Futbol direktörlük görevine bizimle uzun süre çalışmış, kendi aramızdan altyapı koordinatörümüz Özgür Zengin arkadaşımızı getirdik. Ne karar alacaksam onunla alacağım" diye konuştu. Altınbaş, Göztepe A.Ş'nin başkanı olarak konuştuğunu, ilerde Göztepe Spor Kulübü Derneği'nin de başına gelebileceğini belirterek, "Derneğin faaliyete geçmesi için çalışmalar yapıyoruz. Eğer uygun olursa derneği hayata geçirebiliriz. Beyin ve fikir olarak İzmir'de yaşayacağım. Fiziksel olarak nerede yaşayacağım önemli değil" dedi. Geçen sezonki başarısızlıkta yönetimsel hataların olduğunu ifade eden Altınbaş, "Yönetici iyi yönetmiyorsa, gördüğü hataya müdahale etmiyorsa, yönetici hatayı yapan kişi kadar hatalıdır. Bundan sonra bir sorun görüldüğünde anında müdahale edilecek" diye konuştu.

Futbol direktörü Özgür Zengin
Futbol direktörü Özgür Zengin ise yeni sezonda yönetim kurulu ile teknik direktör arasında köprü görevi göreceğini, teknik direktörün kendi motviasyonunu saha içine yoğunlaştırmasını sağlayacağını kaydetti. Başarının istikrarla yakalanabileceğini belirten Zengin, şöyle konuştu: "Öncelikle duygusu ağır basmayan, egosu olmayan, takımdaşlık ve Göztepe ruhunu sahaya yansıtacak oyuncu topluluğu ve teknik ekiple yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta sözleşmesi devam eden oyuncularla görüşmeye başlayacağız. Boş yerlere gerekli transferleri yapacağız. Alternatif olarak genç oyuncuları kullanmayı düşünüyoruz. Göztepe'nin 3-4 yıl sonra altyapıdan yetişen oyuncularla kurulmuş bir kadroyla mücadele etmesini istiyoruz. Altyapı üstyapı ayrımı olmayacak." Zengin, yeni sezonda takımın çalışmalarını Kuşadası'nda sürdürebilmesi için arayışların sürdüğünü, bu yıl maçlarını Alsancak Stadı'nda oynamak istediklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!