Göztepe'de Buruk dönemi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Göztepede Buruk dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 14:14

PTT 1'inci Ligi'nde gelecek sezon Süper Lig'e yükselmek için mücadele edecek Göztepe'nin teknik direktörlüğüne Okan Buruk'un getirilmesi için temaslarda son aşamaya gelindiğini bildirildi.

Haberin Devamı

Bu sezon Metin Diyadin'in istifasının ardından ardından Buruk'la uzun süre görüşen ancak anlaşma sağlayamayınca Önder Özen'i takımın başına getiren Başkan Sepil, bu defa prensipte anlaşma sağladı. Menajer Ahmet Bulut'u teknik adam konusunda görevlendiren Göztepe'nin, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de önerisiyle Buruk'ta karar kıldığı ifade edildi. Okan Buruk hafta sonuna kadar sarı-kırmızılılarla resmi sözleşme imzalayacak.
Futbolculuk döneminde Galatasaray, Inter, Beşiktaş ve Başakşehir'de görev alan, şampiyonlukların yanı sıra UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kaldıran 43 yaşındaki çalıştırıcı, teknik adamlık kariyerine 2011 yılında milli takımda antrenör olarak start verdi. Ardından Vartaş Elazığspor'da yardımcı antrenörlük yapıp, Süper Lig'de de Gaziantepspor ve Medicana Sivasspor'u çalıştıran Okan Buruk, bu sezon 20. haftada Sivasspor ile yollarını ayırdı. Göztepe'de son 7 maçta takımın başında sahaya çıkan Teknik Sorumlu Mehmet Aurelio ile de vedalaşılacak. Buruk'un birinci yardımcısı ise Fenerbahçe ve Galatasaray'da stoper olarak oynayan Stephan Tomas olacak.

Haberin Devamı


FUCHS'TAN VEDA
Göztepe'de geçen sezonun başında Torku Konyaspor'dan alınan ancak devre arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kiralanan sağ bek Benjamin Fuchs takımda kalmak için sarı kırmızılılara jest yaptı. Fuchs, Göztepe'den alacağı ücretten 150 bin TL indirim yapan gurbetçi futbolcu Gökhan Karadeniz ve Gosso'nun ardından feda yapan bir başka oyuncu oldu.
Öte yandan dıştransferde Manisasporlu golcü Bahattin'i listeye alan Göztepe'nin Samsunsporlu orta saha oyuncusu Taha Yalçıner'le de görüşmelere başladığı bildirildi. Taha, daha önce Karşıyaka'da da forma giydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!