Göztepe’de Aurelio iddialı

Güncelleme Tarihi:

Göztepe’de Aurelio iddialı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 13:35

GÖZTEPE yönetiminin, hafta başında istifa eden teknik direktörü Önder Özen’in yerine son 7 maçta tam yetkiyle takımın başına getirdiği Mehmet Aurelio, Karşıyaka derbisi için iddialı konuştu.

Haberin Devamı

Antrenör olarak ilk sınavını Karşıyaka önünde vermeye hazırlanan Aurelio, hayatının en anlamlı maçlarından birine çıkacağını söyledi. Göztepe antrenörü olarak ilk galibiyetini derbide almak istediğini dile getiren Aurelio, "Kariyerimdeki ilk karşılaşmanın Karşıyaka derbisi olması benim için güzel bir tesadüf. Müsabakanın önemini ve anlamını iyi biliyorum. Bu maçı kazanıp, ilk sınavında Karşıyaka’yı mağlup eden bir kişi olarak anılmak ve kulübün tarihine geçmeyi çok isterim. Hepimizin motivasyonu üst seviyede. Taraftarımızı mutlu etmek için tüm gücümüzü sahaya yansıtacağız" dedi.

Futbolculuk kariyerinde Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta pek çok derbiye çıktığını hatırlatan Aurelio, "Oyuncular büyük maçlara daha iyi konsantre olur. Herkes son nefesine kadar mücadele eder. Teknik adamlar da maçın havasını farklı yaşarlar. Sakin kalmak, oyunu iyi okumak zorundadırlar. Bunun ilk deneyimini pazar günü yaşayacağım" yorumunu yaptı. Karşıyaka’nın sıralamadaki yerinin kimseyi aldatmaması gerektiğine de değinen Aurelio, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Türkiye’de derbiler camialar için her zaman çıkış yoludur. Şampiyon olamasanız da ezeli rakibinizi yendiğinizde taraftarınızla barışırsınız. Başarısız olduğunuz sezonu derbi galibiyetiyle mutlu bitirebilirsiniz. Karşıyaka da bizi yenerek kötü gidişi unutturmak isteyecektir. Bu nedenle rehavete kapılmadan Göztepe’ye yakışır bir şekilde oynayacağız." 

 

GÖZTEPE’YE RAKİP OLMUŞTU

Mehmet Aurelio, futbolculuk yaşamında Trabzonspor formasıyla Göztepe’ye 4 kez rakip oldu. 2001-02 ve 2002-03 sezonlarında Süper Lig’de oynanan bu 4 maçta bordo mavili ekibi 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. 2001-02 sezonunda Alsancak Stadı’nda sarı kırmızılılara 4-2 yenilen Aurelio’lu Trabzonspor, rövanşta ise Göztepe’yi evinde 3-0 mağlup etti. Ertesi sezon Avni Aker’deki randevu 0-0 biterken, Trabzonspor Alsancak Stadı’nda rakibini 2-1’le geçti. Aurelio 3 maça ilk 11’de sahaya çıkarken, 1 karşılaşmada sonradan oyuna dahil oldu.

O dönem İzmir’de Göztepe’ye 4-2 yenildikleri maçı çok iyi hatırladığını anlatan Aurelio, "Göztepe, müthiş bir futbol oynamıştı. Çok güçlü bir taraftar desteği ile karşımıza çıktılar. İlk 15 dakikada 3 gol yemiştik" diye konuştu.

İKİ EKSİK VAR

Haberin Devamı

Karşıyaka maçının hazırlıklarını çift idmanla sürdüren Göztepe’de sakatlığı süren Özgür ve cezalı Serkan dışında eksik bulunmuyor. Sağ adalesinde kısmi yırtık tespit edilen Özgür’ün en az 3 maç daha görev alamayacağı bildirildi. Aurelio, kalan 7 karşılaşmada her futbolcuya ihtiyacı olacağını ifade ederek, "Hepimizin amacı play off’a kalabilmek. Kaliteli bir kadromuz var. Futbolculardan en iyi verimi alacağız. Geçmiş dönemde yedek kalanlar ya da kadroya giremeyenler asla, (Nasıl oysa oynayamıyoruz) diye düşünmesin. Herkes hazır olmak zorunda" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!