Gözler onun üzerindeydi... En büyük aday Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Gözler onun üzerindeydi... En büyük aday Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 13:56

JAPON Toyota, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda Sakarya’da ürettiği C-HR modelinin kardeşi olan FT-AC konseptini sergiledi.

Haberin Devamı

Açılımı ‘Future Toyota Adventure Concept’ (Geleceğin Toyota Macera Konsepti) olan FT-AC’nın şu an için ne zaman ve nerede üretileceği açıklanmadı.

Gözler onun üzerindeydi... En büyük aday Türkiye

Ama abisinin Sakarya’da üretilip Amerika dahil tüm dünyaya satıldığı düşünülürse, Toyota Türkiye fabrikasının en büyük adaylardan biri olduğu da ortaya çıkıyor. Los Angeles’ta tanıtılan bu aracın en önemli özelliği ise Toyota’nın gelecekte üreteceği yeni tasarım dili ve maceracı modellerini simgeleyip, önemli ipuçları vermesi.

CANLI YAYIN YAPIYOR

Aktif bir yaşam tarzı olanlar ve outdoor kullanım için geliştirilen FT-AC, maceracı yanıyla birlikte birçok teknolojik özellik de sunuyor. Öncelikli olarak araç sahip olduğu kameralarla canlı yayın yapabiliyor ve otomatik olarak içeriği entegre Wi-Fi hotspot özelliğiyle mobil cihazlara gönderilebiliyor. FT-AC’nin aynalara yerleştirilmiş kızıl ötesi kameraları video ve fotoğraf çekebiliyor., istendiğinde çıkarılarak kullanılabiliyor. Eğer kusursuz bir selfie isterseniz, aracın tavanındaki aydınlatmalar flaş görevi görebiliyor. Yani evet, FT-AC çektiğiniz her şeyi saklayabiliyor, düzenleyebiliyor ve eğer isterseniz paylaşabiliyor.

Haberin Devamı

Gözler onun üzerindeydi... En büyük aday Türkiye


SİS LAMBALARI EL FENERİ

Geniş, büyük siyah ızgaraya sahip konseptin parlak LED farları dikkat çekerken, sis lambaları ise kötü hava şartlarında aydınlatmayı sağlıyor. Bu sis lambaları, istendiğinde çıkarılarak el feneri olarak kullanılabiliyor veya bisiklete de monte edilebiliyor. Araç kurtarmak için kancalara sahip FT-AC, uzun dingil mesafesi ve geniş iz açıklığıyla yolda güçlü bir duruş sergiliyor. Safari tarzı tavan ise, ekipmanların yüklenmesi için ekstra alan sağlıyor. Tavanın üzerindeki LED’ler ise, etrafın aydınlatılmasını sağlıyor. Benzinli motora sahip olması planlanan ve gelecekte hibrit versiyonunun da üretilmesi düşünülen FT-AC, geliştirilmiş tork vektörlü dört çeker sistemini kullanıyor.

Haberin Devamı

Gözler onun üzerindeydi... En büyük aday Türkiye

 

BAKMADAN GEÇME!