Gözden kaçmış pop starımız: Murat Akay

Güncelleme Tarihi:

Gözden kaçmış pop starımız: Murat Akay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 17:30

Başlığı “Pop Star” unvanıyla attık ama arkadaşlar, inanın biraz sonra dinleyeceğiniz müziği tanımlamanın, herhangi bir tarzla nitelemenin imkânı yok. Murat Akay için söylenebilecek en anlamlı söz, çok ilgi çekici, eğlenceli ve şaşırtıcı düzeyde güzel şarkılar yapıyor olduğu galiba. Her şarkısı üniversitelinin kendinde bir şeyler bulabileceği birer eğlencelik eser gerçekten.

Haberin Devamı

Kendisini biraz araştırdık ancak detaylı bilgilere ulaşamadık. Kullandığı diğer isim, Perdix Pretioza. 1985 İzmir doğumlu olduğu ve şahane şarkılarına çektiği nefis klipler dışında bilgimiz yok. İlk bakışta geyik yapıyormuş gibi geliyor ama tam olarak öyle değil. İnanın biraz sonra karşılaşacağınız şey birçoğunuzun hayatında bomba etkisi yaratacak. Bu arada, “Kedimi Çaldılar” şarkısı ve klip sizi ayrıca esir alacak, inanıyoruz.

 

1- İşe Al beni

Bu şarkı, isminden de anlaşılacağı üzere, Perdix Pretioza’nın üniversite mezunu gençlerin sorunlarına özel olarak eğildiği şahane bir yapıt!

 

2- Elledin Alcan

Haberin Devamı

İsmi görünce öyle hemen şe’yapmayın. Şarkı, ekmeği peşindeki bir simitçinin acılarına tercüman oluyor. Her gün okula giderken bir simit aldığınız o güzelim insanların iç dünyasında anlamlı yolculuğa hazır mısınız?

 

3- Yakışıklıyım

Her sınıfta, her kantinde, öğrencilik hayatının her noktasında sık sık karşılaştığınız bu adamı tanıyorsunuz değil mi? Kelimelerle dile getirmeseler de duruş, bakış, yürüyüş onları ele verir hani! İşte bu şarkı, söylenmeyen o sözlerin şarkısı!

 

 

4- Yakışıklı Değilim

Evet, bu şarkı da yukarıdaki tiplerden geriye kalan büyük ve sessiz erkek çoğunluğunun şarkısı! Kitlelerin sesi oldun Murat Akay, teşekkürler!

 

5- Kedimi Çaldılar

Sanatçının başyapıtı ile tanışmaya hazır mısınız? Spotta da fazlaca anlattık, uzatmayalım. Hayvan sevgisi ancak bu kadar iyi kazınabilirdi zihinlere, o da bunu başardı! Fazla dinleyince biraz tribe sokabiliyor, sakin olun!

 

6- Kelim Ben

Haberin Devamı

Üniversiteye hazırlanırken sınav stresinden erken kel kalanlar, okuduğu bölüm yüzünden bir gecede saçını dökenler, zor bir ilişki yaşayıp kafasının etiyle saçlarını da feda eden yağız delikanlılar, bu şarkı size gelsin!

 

7- Bu Şarkı Çok Anlamlı

Şimdi diyeceksiniz ki, ne diyor bu adam? Hayır yani, ne mana? Murat Akay bunu da öngörmüş, cevabı stüdyoda vermiş!

 

Bir iade-i itibar, çok geç kalmış bir hak teslimi ve en önemlisi biz üniversitelileri böylesine eğlendirdiği için teşekkür niyetine hazırladığımız bu içerikle Murat Akay umuyoruz ki daha geniş kitlelerle buluşur ve hayatımızda mutluluk, eğlence daha da büyür!

Murat Akay'ın hesaplarını takip etmek ve muhteşem eserlerine ulaşmak isteyenleri şöyle alalım:

YouTube

Haberin Devamı

https://www.youtube.com/user/pretioza

Facebook

https://www.facebook.com/MuratAkayFan

Twitter

https://twitter.com/murtakay

Instagram

https://www.instagram.com/muratakay/

Soundcloud

https://soundcloud.com/muratakay

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!