Gözden kaçmasın

Eski köye yeni âdet. Canım efendim, o kadar da mühim değil.

Haberin Devamı

18 yaş meselesi yine bir derece... Her 18 yaşına basan çocuk, ille de milletvekili olmak için meclisin kapısına dayanacak değil  ya... Belki sembolik olarak, 22-23 yaşında birkaç çocuk... Belki. Aday olmak o kadar kolay mı? Kaşarlanmış koskoca adamlar bile yıllarca sıra bekliyor. Yâni?.. O kadar mühim değil. 18 yaş meselesini fazla dert etmeyin. Oy avcılığı’yla da ilgisi yok bunun. Çünkü 18 yaş gençliği zaten seçmen. Yeni bir lütûf verilmiyor.

***

Benim asıl endişem, öbür mesele. Er ve Erbaşlar’dan bahsediyorum. Kışlaya seçim sandığını soktun mu, resmen politikayı da sokmuş oluyorsun. Sadece seçim günü oy atmakla bitmiyor ki iş... Bunun seçim öncesi var, seçim sonrası var, tahminler, iddialar, tartışmalar, belki de kavgalar... İşte o zaman üniversite kantinine döner kışla. Sağcılar, solcular, dinciler, dinsizler, neler neler. Disiplin de bozulur. Korktuğum budur.

***

Haberin Devamı

Yeni Belediye sınırları hakkında fikrimi söyleyemiyorum. Zira Büyük Şehir-Bütün Şehir yasasını tam anlayabilmiş değilim. Kadir Topbaş başka şey anlatıyor, Gürsel Tekin bambaşka şey anlatıyor. Mesele berraklaşana kadar bekleyeceğim. Ama dediğim gibi, kışla’ya seçim sandığının girecek olması beni çok korkutuyor. İyi bildiğim bir konudur.

Yazarın Tüm Yazıları