Göz kapağı düşüklüğüne estetik

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı düşüklüğüne estetik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 11:50

Zamanla oluşan göz kapaklarındaki düşüklük ve gözaltlarınızdaki torbalanmalar en güzel bakışlara bile gölge düşürebilir.

Haberin Devamı


Burun estetiğindeki başarılı keşfiyle İstanbul'u bir estetik merkezi teknolojisiyle bütünleştiren ünlü Plastik Cerrah Op. Dr. Yakup Avşar, bu sorunların lokal anestezi ile acısız ve çok kısa sürede nasıl düzeltilebileceğini ve güzel bakışlar yaratan estetik uygulamaların ana hatlarını anlattı.

Göz kapaklarında oluşan deformasyon neler oluşur?

Göz kapağı yaşlanmaya bağlı olarak ya da kalıtsal nedenlerle çok genç yaşlarda da torbalanabilir bazen de göz kapağı derisinde torbalanma olmadan sadece sarkma ya da gevşeme görülebilir.

Göz kapaklarında oluşan deformasyon ve sarkık görüntü ise kişiyi yorgun ve yaşlı gösterir. Bu durumun estetik görünüm bozukluğuna neden olması yanında, sarkık haldeki üst göz kapaklarının gözün önünü kapatması ile kişinin görmesini de engelleyebilir.

Haberin Devamı

Göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır?

Göz kapağı estetiği ameliyatı ya da blefaroplasti, göz kapaklarına uygulanan estetik cerrahi gir işimdir. Bu girişimde, alt ve üst göz kapaklarından fazla sarkma ve torbalanmaya neden olan deri fazlalıkları çıkarılır. Ancak çıkarılan doku miktarlarının çok iyi planlanması gerekir.

Este Klinik'ten bdoktor Yakup Avşar, operasyon sırasında yapılanları şöyle açıkladı; Estetik göz kapağı ameliyatı ile fazla deri alınır ve ayrıca fıtıklaşmış yağ dokusu önündeki zar kuvvetlendirilir. Bu şekilde hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanmış olur. Göz kapağı estetiği lokal anestezi ile yapılır ancak hastanın talebine göre veya başka işlemlerde yapılacaksa genel anestezi altında da yapılabilir. Hastanın mevcut şikayetlerine göre sadece üst, veya alt kapaklar ya da hem alt ve üst kapaklar aynı anda ameliyat edilebilir. Ameliyat ortalama 1-1.5 saat sürer.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!