Göz kamaştıran tırnaklar

Bakımlı tırnaklar, bir kadının en önemli silahlarından. İşte, sağlıklı ve güzel görünümlü tırnaklara sahip olmanın ipuçları...

Tırnaklarınızı tek bir yöne doğru törpüleyin. İleri geri törpülemek, zayıflamalarına ve katmanlara ayrılmalarına neden olur. Ayrıca tırnak törpüsünün hassas dokunuşlu olmasına dikkat edin.

Tırnaklarınızın daha sağlıklı uzamaları için sabunla ya da deterjanla fazla temasından kaçının.

Teması halinde tırnaklarınıza zarar verecek sert cisim ve maddeleri tırnaklarınızla tutmamaya özen gösterin. Zorunlu kaldığınız takdirde bu tür işlemler için parmak uçlarınızın yumuşak kısmını kullanın.

Ev işi yaparken plastik eldiven kullanmayı ihmal etmeyin.

Tırnaklarınıza astar ya da cila kat uygularken, ikinci katları uygulamadan önce ilk katların iyice kuruduğuna emin olun. Aksi takdirde ojeniz kururken yüzeyinde baloncuklar oluşacaktır. Ayrıca oje şişesinin doğru bir şekilde çalkalanmamış olması da şişe içinde baloncuklar oluşmasına ve bu baloncukların fırçaya tutunarak tırnaklara bulaşmasına yol açabilir. Oje şişesini hassas bir biçimde avuç içinde çalkalayın.

Koyu renkli ojelerdeki renk verici madde, tırnak yüzeyi ile kimyasal bir reaksiyona girerek tırnakların sararmalarına yol açar. Bu reaksiyon kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir ve sarı lekeler ojenin uygulanmasıyla beraber birkaç gün veya birkaç hafta içinde belirebilir. Tırnaklarınızı bu sarı lekelerden korumak içi oje sürmeden önce mutlaka astar kat uygulamayı ihmal etmeyin.

Tırnak etlerinizin kuruluğu, kenarlarının soyulmasına neden olabilir. Bu durum tırnakların sağlıklı uzamasını engelleyen en önemli etkenlerden biridir. Sağlıklı tırnak etleri ve sağlıklı tırnaklar beraber gelişir. Dolayısıyla tırnaklarınızın daha güçlü olmasını sağlamak için tırnak etlerinizi nemlendirerek bakımını sağlamanız şart.

Mükemmel bir manikürün sırları

Maniküre, tırnak etlerinizi yumuşatıp iterek başlayın. Tırnak eti çıkarıcı ürünler, tırnak etlerinin kolayca itilerek alınmasını sağlar.

Tırnaklarınızın yüzeyini ojeniz için uygun hale getirdikten sonra tırnaklarınızı yağ ve krem kalıntılarının kalma ihtimaline karşı oje çıkarıcı ile temizlemekte fayda var.

Manikürünüzün daha uzun ömürlü olması için ojenin kalıcılığını sağlayan astar kat kullanın.

Ojenizi iki kat sürün. Ojenizin yeterince akışkan olması inceliğine bağlı... İlk katı ince olarak uygularsanız, ilk kat üzerindeki herhangi bir pürüz ojenin ikinci katında eşitlenerek yok olur.

Uyguladığınız her kat ojenin iyice kuruduğuna emin olun.

Ojenizi korumak için en üste mutlaka cila sürün. Ojenizin parlaklığını koruması için her iki günde bir bu cila katını tazeleyebilirsiniz.

Tırnaklarınızdaki oje ve cila katı iyice kuruduktan sonra, tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize uygulayacağınız masaj kremi, tırnak etlerinizin esnekliğini artırarak kan dolaşımını hızlandırır ve daha hızlı uzamalarına yardımcı olur.

Tırnaklarınız, tırnak etleriniz ve elleriniz için sık sık el kremi kullanın.

İhtiyaç duyduğunuz takdirde tırnaklarınızdaki kırılmaları, soyulmaları ve katmanlara ayrılmaları engellemek için güçlendirici ya da uzatıcı ürünler kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sally Hansen

ÜRÜN MARKET

Dorian Gray’in portresi

Lancome’un 2005 sonbahar-kış makyaj koleksiyonunu hazırlayan Gucci Westman, Dorian Gray’in kitabından etkilenmiş. Makyajla oynamayı seven, kendine özen gösteren bir kadını yansıtan koleksiyonda metalik ve transparan renkler yoğun bir biçimde kullanılıyor. Drew Barrymore’un yüzünün kullanıldığı yeni sezon koleksiyonu, yumuşak ve ışıltılı yansımalarla bir rüya alemini yansıtıyor.
Yazarın Tüm Yazıları