Göz göre göre vurulduk

Güncelleme Tarihi:

Göz göre göre vurulduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Şile'deki Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkez Komutanlığı'nda önceki günkü atışlar sırasında füzelerden birinin, hedefi şaşırarak balıkçı teknesine isabet etmesiyle ilgili soruşturma sürerken, yaralı kurtulan teknenin sahibi Mustafa Gümrak olayı anlattı. Gümrak, ‘‘Uçaktan atılan füze bir anda yön değiştirip üzerimize geldi. Göz göre göre vurulduk’’ dedi. Önceki gün saat 13.30 sıralarında füze atışları sırasında isabet alan ‘Karagözler’ adlı balıkçı teknesinde 5'i askeri personel 7 kişi yaralandı. İlk tedavileri Şile Devlet Hastanesi'nde yapılan yaralılardan 5 astsubay ve er ile tekne sahibinin oğlu 30 yaşındaki Mustafa Gümrak, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının hızla düzeldiği bildirildi. Şarapnel isabet etmesi sonucu ayaklarından yaralanan Gümrak, teknesinin atışlar sırasında kıyıdan 3 mil açıktaki hedeflere balonları çekmek üzere kiralandığını söyledi. Olayın, balonları hedefe yerleştirip dönerken meydana geldiğini belirten Gümrak, şöyle dedi:

‘‘Hedef balonlardan uzaklaşmıştık. Havada bir uçak göründü. Uçak füzeyi bıraktı. Balonlara doğru giden füze, ne olduysa oldu bir anda yön değiştirip üzerimize yöneldi. Hiç bir şey yapamadık. Kimse müdahale edemedi. Göz göre göre vurulduk.’’

Olayla ilgili olarak Genelkurmay tarafından başlatılan soruşturma sürerken, kazanın, füzenin erken ateşleme yapması, sistemdeki bir arıza veya hedefe balonları yerleştiren teknenin zamanında uzaklaşmaması nedeniyle meydana gelmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!