Göz göre göre çöküyor

Güncelleme Tarihi:

Göz göre göre çöküyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 14:53

Başbakanlık Çankaya Köşkü’nün yanı başındaki Ziaur Rahman Caddesi’ndeki çökme ve derin çatlakları 3’üncü kez gündeme getiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi, can güvenliğinden inşaat firmasının sorumlu olduğunu söylüyor. Firma ise, çökmenin yolun altındaki su hattından kaynaklandığını belirtip ASKİ’yi suçluyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın, “Köşk yolunda korkutan göçük” ve “Kavşakta 2. yarık” haberleriyle gündeme getirdiği Başbakanlık Çankaya Köşkü’nün yanı başındaki Ziaur Rahman Caddesi’nin bir bölümünde meydana gelen çökme ve derin çatlaklar gün geçtikçe büyüyor. Yoldaki derin çatlaklar, vatandaşları da korkutuyor. Cadde üzerinde ve kaldırımda meydana gelen çökmenin, inşaat çalışmasından kaynaklandığı iddiasıyla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, firmaya 400 bin TL ceza kestiklerini ve yola verilen zararın da firmadan alınacağını açıklamıştı. 

BÜYÜKŞEHİR: YENİ BİR CEZA KESECEĞİZ

Dün, Hürriyet Ankara’ya konuşan Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey bir yetkili yoldaki sıkıntının devam etmesi nedeniyle ikinci bir ceza daha kesileceğini söyledi ve ekledi:
“Firmayı uyardık, oradaki gerekli can güvenliğinden dolayı da sorumlu yaptık. Daha önce 427 bin lira bir ceza kestik. İkinci meydana gelen olaydan dolayı da ilave yeni bir ceza daha keseceğiz. İncelemlerini yaptık hazırlıkları devam ediyor Encümen’e giderek, görüşülecek. İnşaat o seviyeye çıkana kadar böyle devam edecek.”

Haberin Devamı

FİRMA: ÇÖKME SU HATTINDAN KAYNAKLI

Kendilerine ulaşan bir ceza olmadığını belirten inşaat firması yetkilileri ise çökmelerin yolun altındaki su hattından kaynaklandığını söyledi. Bununla ilgili defalarca Büyükşehir’e resmi yazı ilettiklerini belirten bir firma yetkilisi, “Teknik anlamda firma tarafından kaynaklanan hiçbir sıkıntı yok. Başka bir firmaya daha hesapları tekrar kontrol ettirdik. Ana caddeden ASKİ’nin çelik boru su bir hattı geçiyor. Asfalt kazıldıktan sonra bu hattan kaynaklı bir çökme olduğu görüldü. Yoldaki ayrışmalardan dolayı su almaya başladı. Stabilize dolgusu tam yapılmadığı için burası devamlı oturma yapıyor. Son yapılan asfaltta da yüzeysel olarak asfaltı kazıdılar üzerine yeniden asfalt attılar. Fen İşleri kendi yaptıkları yanlış uygulamadan kaynaklı olduğunu gördüler yarın (bugün) tekrar gelip asfalt atacaklar” açıklamasını yaptı.

BİRİLERİ HAYARINI KAYBETSE HESABINI KİM VERECEK?

ÖTE yandan çökmenin yaşandığı bölgede yer alan lastikçi esnafı Caner Koç, inşaat firmasının önceki gün kepçeyle işyerinin altını kazdığını ileri sürdü. Esnaf Caner Koç, “Büyükşehir Belediyesi’ne durumu şikayet edince gelen ekipler kazıyı durdurdu. Burası her an çökebilir. Birileri hayatını kaybetse bunun hesabını kim verecek?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!